Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Trpká daň za slávu: Ktoré známe celebrity zažili šikanu na vlastnej koži?
Zdielať na

Trpká daň za slávu: Ktoré známe celebrity zažili šikanu na vlastnej koži?

Prípad amerického školáka, ktorý prehovoril o šikane, otvoril chúlostivú tému aj medzi celebritami. Ako vysvitlo, ani hviezdy svetového formátu to nemali v období dospievania jednoduché. Viacerí herci, speváci či športovci sa priznali, že aj oni si vytrpeli posmešky od svojich spolužiakov. Niektorí z nich sa dokonca nevyhli ani bitkám.

Rihanna

Exotickú speváčku z Barbadosu šikanovali spolužiaci kvôli jej vzhľadu. Ako priznala v rozhovore pre magazín Glamour, v škole si ju doberali pre jej farbu pokožky, ktorá bola v porovnaní s ostatnými rovesníkmi o odtieň bledšia. V puberte zase musela znášať nepríjemné narážky o svojich prsiach.

Kate Middleton

Hoci je dnes vojvodkyňa čerešničkou britskej smotánky, už ako tínedžerka sa musela popasovať so závistlivými pohľadmi svojich spolužiačok z internátnej školy. Tŕňom v oku bola kvôli svojmu oslňujúcemu vzhľadu a povesti tichej a milej osoby. Jej skúsenosť ju ovplyvnila až do takej miery, že na svadbe s princom Williamom požiadala hostí, aby finančne podporili organizáciu proti šikane.

​Eminem

Drsný raper zažíval bitky na dennom poriadku. Z veľkej miery to bolo hlavne preto, že ako dieťa sa veľa sťahoval a do kolektívu zapadol vždy veľmi ťažko. Jeho matka raz dokonca zažalovala školu za to, že neochránila jej syna, ktorý pri potýčke skončil s vážnym poranením hlavy.

Michael Phelps

Budúcej olympijskej legende sa na strednej škole posmievali pre jeho veľké uši. Kvôli svojmu vzhľadu sa trápil natoľko, že začal nosiť klobúky. Ako typický športovec si to chcel vydiskutovať so svojím trýzniteľom zoči-voči, za čo ho na istý čas vylúčili zo školy. Phelps ale neskôr zistil, že päste nič nevyriešia a so svojím nepriateľom si to radšej rozdal na plaveckých pretekoch, ktoré samozrejme vyhral.

Lady Gaga

Popová diva bola už v puberte na prvý pohľad iná. Pre časopis Rolling Stones uviedla, že bola "škaredá, nepríjemná, mala veľký nos, čudne sa smiala, nosila veľa mejkapu a zbožňovala divadlo". Nepríjemné narážky ju občas vytočili do takej miery, že niekedy nechcela ísť ani do školy.

Chris Rock

Obľúbený komik bol jediným čiernym študentom na svojej strednej škole, čo si odnieslo svoju daň v podobe pravidelných bitiek. Za svoju farbu pleti sa však nikdy nehanbil a práve šikana sa podľa jeho vlastných slov stala "definujúcim momentom v jeho kariére".

Súvisiace články

Najčítanejšie