Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Stroskotanci v divočine sa dočkali nečakanej pomoci. Zachránil ich vlak z Harryho Pottera
Zdielať na

Stroskotanci v divočine sa dočkali nečakanej pomoci. Zachránil ich vlak z Harryho Pottera

Zdroj: nationalrail.com

Mal to byť príjemný rodinný výlet, ktorý sa razom zmenil na poriadnu drámu. Škótska rodinka, ktorá uviazla v divočine, sa našťastie dočkala záchrany v poslednú chvíľu. Takúto pomoc však dozaista nečakala.

Jon a Helen Cluettovci sa spolu so svojimi štyrmi deťmi vybrali do tamojšej turistickej oblasti Lochaber. Zradným sa im stalo jazero Loch Eilt, pri ktorom trávili čas na kanoe. Vtedy ešte netušili, že nasledujúce ráno im prinesie nepríjemné prekvapenie. Na mieste, kde kotvili, bol totiž silný prúd a celá oblasť pod vodou.

Cluettovci preto museli vymyslieť plán, ako sa dostať zo škótskej divočiny späť k svojmu autu. Brodiť sa tri míle po močariskách a nebezpečnom teréne na vlastnú päsť neprichádzalo do úvahy, a preto sa hlava rodiny obrátila na záchrannú službu a policajtov. "Policajt mi povedal, aby sme sa pripravili na to, že po nás príde vlak. Vraj tomu nebudeme veriť, ale príde po nás parník, ktorý sa bude obzvlášť páčiť našim deťom," povedal Cluett podľa portálu Refinery29.com. 

Po stroskotancov nakoniec dorazil Rokfortský expres, ktorý na tejto trase pravidelne premáva. Vlak známy z filmov o mladom čarodejníkovi menom Harry Potter si tak kvôli Cluettovcom urobil nečakanú zastávku. "Naše deti milujú Harryho Pottera. V okamihu, keď pri nich zastal legendárny parník, bol všetok smútok z ich tvárí razom preč," dodal šťastný Cluett.

Aj keď sa záchranárom nepodarilo nájsť stratený čln, rodina má zážitok, na ktorý len tak skoro nezabudne.

Súvisiace články

Najčítanejšie