Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
VIDEO: 75-ročný dobrovoľník pomáha v nemocnici rásť predčasne narodeným deťom
Zdielať na

VIDEO: 75-ročný dobrovoľník pomáha v nemocnici rásť predčasne narodeným deťom

ATLANTA / Dobrovoľníctvo je práca či záľuba, ktorá si zaslúži uznanie. Nie každý má schopnosti na to, aby dokázal svoju energiu rozdávať iným ľuďom. David Deutchman je 75-ročný pán, ktorý svoju energiu už 12 rokov venuje predčasne narodeným deťom. Sestričky v nemocnici tvrdia, že aj vďaka nemu deti skutočne rastú rýchlejšie.

Pán David je na prvý pohľad bežný starší pán. To, čo robí, ale také bežné nie je. Svoj voľný čas sa rozhodol venovať deťom, ktoré podľa jeho slov niekedy potrebujú extra dávku lásky. "Len im dávam lásku. Do nemocnice chodím asi dvakrát do týždňa," vysvetľuje pán David, ktorý deťom spieva, hladí ich, občas prebaľuje. No všetko to robí s láskou. 

Podľa jeho slov mu dobrovoľníctvo dáva oveľa viac, ako dáva on deťom. "Je to nádherné, pretože to, čo robím, mi dáva zmysel," tvrdí. 

Sestričky v nemocnici v Atlante si jeho prítomnosť nevedia vynachváliť. "Je to veľmi špeciálna osoba, je jedným z nás a deti ho zbožňujú," uvádza jedna zo sestričiek. Podľa personálu nemocnice však jeho prítomnosť nie je len príjemná, ale skutočne nápomocná. "Myslím, že to deťom naozaj pomáha rýchlejšie rásť a priberať," povedala sestra z oddelenia. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie