Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Školáci prišli s ušľachtilým nápadom. Postavili dom pre ľudí v núdzi
Zdielať na

Školáci prišli s ušľachtilým nápadom. Postavili dom pre ľudí v núdzi

SANTA CLARITA / Štvrtáci a piataci sa obrátili na svojho učiteľa s návrhom, že chcú postaviť dom. Pracovali totiž na projekte, ktorého cieľom bolo navrhnúť malý domček šetrný k životnému prostrediu. Vedenie školy neváhalo a spojilo sa so zručným majstrom, ktorý už vedel ako na to.

Elvis z Los Angeles za posledného dva a pol roka postavil okolo 42 malých domov. Nešlo ale o žiadne vily. Domčeky totiž staval zdarma pre bezdomovcov, väčšina teda mala rozmery iba jeden celý dva krát dva celé štyri metre. "Keď mi zavolali zo školy, že chcú so mnou postaviť dom, bol som všetkými desiatimi za," hovorí staviteľ domov Elvis Summers. 

Neodradilo ho dokonca ani to, že malí školáci túžili po trošku väčšej škatuľke, než dovtedy staval on. Domček mal mať niečo málo vyše dvadsať metrov štvorcových. Spolu s deťmi sa okamžite pustil s chuťou do práce.

Deti sa neboja vraj žiadnej roboty, ktorú im skúsený stavbyvedúci pridelí. "Najprv sme robili na podlahe, potom prišli steny. Je také úžasné to celé sledovať." Na materiál a náradie sa malým stavbárom skladajú dobré duše z celého sveta. Svoj projekt totiž prezentujú na webe a každý kto môže prihodí do zbierky nejaký ten cent, či dva. Deti sa nevedia už dočkať, kedy sa do domu nasťahujú noví nájomníci. S výberom má najlepšie skúsenosti Elvis. Kto ho bude v danej chvíli najviac potrebovať, ten ho dostane. 

Súvisiace články

Najčítanejšie