Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Svadobnú večeru rozdala bezdomovcom. Na medové týždne odišla s matkou
Zdielať na

Svadobnú večeru rozdala bezdomovcom. Na medové týždne odišla s matkou

Archívna reportáž

INDIANAPOLIS / Sarah Cummins odvolala svadbu so svojím snúbencom týždeň pred tým, ako sa mala konať. Peniaze za hostinu pre 170 ľudí jej už však vrátiť nemohli a tak sa rozhodla jedlo nepremrhať. Na večeru pozvala bezdomovcov.

Po tom, ako Sarah zrušila svadbu s Loganom, nechcela, aby jej hostina za 30 tisíc dolárov vyšla navnivoč, a tak na ňu pozvala ľudí bez domova. Na večeri v luxusnom podniku privítala 25-ročná Sarah 170 ľudí, bezdomovcov z okolitých ubytovní, ale aj veteránov z miestnej organizácie. "Je to pre mňa možnosť, ako dať týmto ľuďom najavo, že aj oni si zaslúžia byť na mieste ako je toto, tak ako ostatní," povedala. 

Vzhľadom na to, že mladý pár zrušil svadbu len týždeň pred jej konaním, reštaurácia, s ktorou mala zmluvu jej už zálohu vrátiť nemohla. S povolením svojho ex-partnera sa tak mladá študentka farmácie rozhodla večeru darovať. 

Niekoľko miestnych firiem a obyvateľov ľuďom bez domova, ktorí na večeru v sobotu prišli, darovali oblečenie. Cummins sa na hostine s každým hosťom osobne zvítala. Okrem nej tam boli aj jej družičky, matka či tety. Hostia povečerali mäsové guľky s bourbonovou glazúrou, opekanú cesnakovú bruschettu, kuracie prsia s artičokami a omáčkou z vína Chardonnay a pochutnali si aj na svadobnej torte.

Sarah ešte po zrušenej svadbe čakali "medové týždne" v Dominikánskej republike, na ktoré sa rozhodla ísť so svojou mamou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie