Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Temelín lákal na stáž. Maturantky vyberali podľa plaviek
Zdielať na

Temelín lákal na stáž. Maturantky vyberali podľa plaviek

TEMELÍN / jadrová elektráreň Temelín vyhlásila pred niekoľkými dňami súťaž, ktorá pobúrila verejnosť. Stáž mala dostať maturantka, ktorá vyzerá najlepšie v plavkách a v prilbe. Fotenie prebehlo v chladiacej veži.

"Dajte lajk a pomôžete jednej kráske k stáži," vyzvala elektráreň na svojom Facebooku. Na stránke zverejnili fotky desiatich dievčat, ktoré boli finalistkami celoštátnej súťaže Maturantka roka 2017.

Okrem lajkov sa ale na facebooku začali objavovať veľmi kritické komentáre. Podľa diskutujúcich nie je vhodné, aby sa o odbornej stáži rozhodovalo podľa výzoru.

"Ceny v podobe odborných stáží v Skupine ČEZ nie sú výnimkou. Nevidíme dôvod, prečo práve v tomto prípade by to mal byť problém. Celú súťaž aj cenu myslíme úplne vážne,"odmietlo infocentrum na facebooku kritické správy.

Súťaž netrvala dlho a končí. Infocentrum jadrovej elektrárne to po kritike oznámilo na svojom facebookovom profile. Infocentrum Temelín sa rozhodlo ukončiť hlasovanie a nevyhlasovať len jedinú Miss energie 2017. "Víťazmi súťaže sa stávajú všetci záujemcovia o jadrovú energetiku a technické odbory obecne. Všetky finalistky Miss maturantka dostávajú možnosť stáže v oboru, ktorý budú po maturite študovať," uviedlo Infocentrum na facebooku.

"Nechceli sme sa súťažou nikoho dotknúť. Zmyslom zapojenia do súťaže bola podpora technického vzdelania. Pokiaľ ale pôvodná vízia vyvolala pochybnosti či znepokojenie, veľmi nás to mrz a ospravedlňujeme sa," dodala spoločnosť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie