Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž pomáha postihnutým psíkom. Stačí mu OBYČAJNÁ VEC
Zdielať na

Muž pomáha postihnutým psíkom. Stačí mu OBYČAJNÁ VEC

Útulky sú plné zdravých šteniat a dospelých psov, ktoré čakajú na novú milujúcu rodinu. Medzi nimi sa ale akosi strácajú tie zvieratá, ktorým osud pripravil ťažšie skúšky. V podobe hendikepov, či vážnych úrazov, ktoré znehybnili ich labky. Chuď do života v nich ale opäť prebúdza muž, ktorý si na pomoc zobral obyčajné plastové potrubie. A vďaka nemu imobilné psíky opäť behajú.

Už nemusia ležať v kúte a smutne hľadieť na hry a naháňačky svojich psích kamarátov. Vďaka výrobcovi vozíkov Panovi Chiehovi, jeho šikovným rukám a dobrému srdcu sa zapoja do hry.

Pan sa k výrobe vozíkov dostal po osobnej skúsenosti, keď našiel zraneného chlpáča a veterinár mu odporúčal, aby mu kúpil vozík, pretože psík už nikdy nebude chodiť. Zistil, že sú ale veľmi drahé. A výsledok prekvapil aj veterinárov.

"Prvý psík, ktorému som vyrobil vozíček sa úplne zotavil a to mi dodalo silu, sebadôveru a motiváciu. Odvtedy skúmam a vylepšujem, čo sa dá," uviedol Pan Chieh.

A je to neuveriteľne lacné. Potrebuje k tomu zopár drobností z potrieb pre domácich kutilov a železiarstva, najmä obyčajné plastové vodovodné potrubie. To nareže podľa potrieb daného psíka a rúry pospája kĺbmi. Takto vyrobený vozík stojí menej ako 25 eur, čo je približne 16-nást násobne menej ako v špecializovaných obchodoch pre zvieratká.

Súvisiace články

Najčítanejšie