Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Diviaky prišli o mamu, v bratislavských Krasňanoch chodia medzi ľudí
Zdielať na

VIDEO: Diviaky prišli o mamu, v bratislavských Krasňanoch chodia medzi ľudí

BRATISLAVA / Alexander z Bratislavy v Krasňanoch nakrútil malé diviaky, ktoré vyšli z lesa. Okamžite sa začali hrať s labradorom.

Najskôr sa len tak prechádzali popri autách a zoznamovali sa so psom, ktorý bol na blízku. Keď sa ten vybral do lesa, okamžite išli za nim a začali sa naháňať. Toto milé zvieracie video sa odohralo na Peknej ceste v Bratislave pri Krasňanskej horárni. Mláďatá sa nikoho nebáli a stáli pri ľuďoch na niekoľko centimetrov.

Podľa šéfa Mestských lesov v Bratislave Rudofla Ivičiča deťom, ktoré sa k nim priblížili, nehrozilo nebezpečenstvo. Diviaky v marci prišli o mamu, a sú zvyknuté na ľudí.

"Prišli o mamu niekedy v marci. Mali možno týždeň a zúfalo pobehovali a hľadali mamu. My sme ich zachránili a odchovali. Tieto siroty sú zvyknuté na ľudí," hovorí Ivčič. Mláďatá umiestnili do obory, ale cez malú dieru z nej ušli. Podľa šéfa Mestských lesov sú už naspäť.

Nie je to prvýkrát, čo sa v Bratislave objavili diviaky. Podobný prípad sa stal pred dvoma týždňami v bratislavskej Mlynskej doline.

Súvisiace články

Najčítanejšie