Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Homosexuálnemu páru supov sa podarilo čosi nevídané
Zdielať na

Homosexuálnemu páru supov sa podarilo čosi nevídané

HAAG / Homosexuálnemu páru supov sa podarila nevídaná vec. Úspešne sa im podarilo vysedieť opustené vajce, ktoré im ošetrovatelia umiestnili do voliéry.

Verejnosť zaujal kuriózny, no milý prípad v amsterdamskej zoologickej záhrade. Dvom supom, ktorí dlhodobo tvoria pár sa podarilo úspešne vysedieť opustené vajíčko.  

Dvom homosexuálne orientovaným samčekom supa bielohlavého sa podarilo vysedieť vajce, ktoré sa opustené objavilo vo voliére pre supov. Pôvodne umiestnili ošetrovatelia vajce do inkubátora. Neskôr sa však rozhodli umiestniť ho do hniezda, ktoré si vytvoril pár supov. 

Samčekovia supa bielohlavého sa potom v sedení na vajci striedali, kým sa z neho nevyliahlo mláďa. Novopečený otcovia sa odvtedy o mláďa starajú. Vedenie zoologickej uviedlo, že ho kŕmia vydáveným jedlom. 

Páry rovnakého pohlavia nie sú neobvyklé

Vedenie ďalej vysvetlilo, že pre zvieratá, obzvlášť vtáky nie je vytváranie párov rovnakého pohlavia až také neobvyklé. Raritou však je, že sa takémuto páru podarilo vysedieť vajíčko. Na pôde amsterdamskej zoo k tomu došlo vôbec po prvý raz. 

Súvisiace články

Najčítanejšie