Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vypnite Facebook a začnite konečne žiť! Prinášame 5 tipov, ako sa nenechať opantať sociálnymi sieťami
Zdielať na

Vypnite Facebook a začnite konečne žiť! Prinášame 5 tipov, ako sa nenechať opantať sociálnymi sieťami

Ten, kto dnes nie je na Facebooku, akoby vraj ani neexistoval. Aj keď sociálne siete spájajú milióny ľudí po celom svete, na druhej strane sú prudko návykové. Poradíme vám, ako mať svoju závislosť na internete pod kontrolou.

# 1 Vypnite si upozornenia

Ak máte smartfón, zrejme máte na ňom nainštalovaný aj Facebook či Instagram. Neustále pípanie vášho telefónu a kontrolovanie upozornení od vašich priateľov odvádza vašu pozornosť od skutočného sveta. Čo keby ste si notifikácie z vašich aplikácií jednoducho vypli?

#2 Nájdite si koníček

Nie, nemyslíme to ironicky. Ak však cítite potrebu byť neustále zavesení na sociálnych sieťach, zrejme máte príliš voľného času. Skúste ho tráviť zmysluplnejšie ako vo virtuálnej realite. Zahrajte si tenis, vybehnite na kávu so svojimi známymi, alebo si prečítajte dobrú knihu - možností je skutočne veľa.

#3 Stop výlevom na Instagrame

Nepoužívajte Instagram ako miesto pre vaše "citové výlevy" v prípade, že sa cítite pod psa. Takisto sa vyhnite vzájomnému porovnávaniu životov s vašimi priateľmi. Majte na pamäti, že to, čo na sociálnych sieťach vyzerá dokonalo, nemusí byť v skutočnosti také úžasné, ako sa zdá na prvý pohľad.

#4 Buďte pánom svojho času

Koľko času trávite denne na internete? Dve, tri hodiny? Alebo ste na mobile zavesení celý deň? Skúste si pre začiatok zapisovať, koľko času vám z vášho dňa ukrajujú sociálne siete a postupne tento interval skracujte. Len vy rozhodujete o tom, do akej miery sa necháte strhnúť virtuálnym priestorom.

#5 Preč s aplikáciami

Znížte počet aplikácií typu Twitter, Facebook či Instagram vo vašom telefóne na minimum. Takýmto spôsobom dosiahnete to, že sociálne siete budete používať len vtedy, keď budete sedieť za počítačom.

Súvisiace články