Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zaujíma vás, ako by ste vyzerali v minulosti? Aplikácia od Google nájde vášho historického dvojníka
Zdielať na

Zaujíma vás, ako by ste vyzerali v minulosti? Aplikácia od Google nájde vášho historického dvojníka

Zaujímate sa o umenie a radi by ste vedeli, ako by ste vyzerali na historickom portréte? V tom prípade je pre vás novinka od Google ako stvorená. Aplikácia Arts & Culture priradí vašu selfie k známym dielam svetoznámych maliarov.

Ako už napovedá samotný názov, aplikácia je stvorená pre všetkých, ktorí holdujú umeniu a kultúre. V rozsiahlej virtuálnej encyklopédii nájdete fotografie svetoznámych obrazov, sôch a pamiatok. Zaujímavou funkciou je tiež možnosť poprechádzať sa po historických a kultúrnych miestach pomocou Google Streetview.

V najnovšej verzii aplikácie však Google zašiel ešte ďalej. Po odkliknutí možnosti Is your portrait in a museum? sa automaticky spustí fotoaparát, aby zachytil vašu tvár. Pomocou rozpoznávacieho systému ju priradí ku konkrétnemu obrazu a nájde tak vaše historické dvojča.

Twitter/Jessica Lynn

Najnovšia aktualizácia populárnej aplikácie však zatiaľ nie je dostupná na Slovensku. Na internete však ľudia zdieľajú portréty svojich dvojníkov z minulosti, pričom výsledok je často úsmevný. Ostáva len dúfať, že Google rozšíri svoju ponuku aj pre slovenských používateľov.

Súvisiace články