Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Menej času na Facebooku a večne živí nebožtíci: 7 nečakaných výhod Prieskumníka
Zdielať na

Menej času na Facebooku a večne živí nebožtíci: 7 nečakaných výhod Prieskumníka

To, čo urobil Facebook minulý týždeň, neostalo na internete bez povšimnutia. Najväčšia sociálna sieť drasticky oddelila životy našich priateľov od (zväčša) seriózneho obsahu nami lajknutých stránok. Hoci to tak na prvý pohľad nevyzerá, novinka s názvom Prieskumník, ktorá postavila do pozoru nejedno médium, má aj svoje plusy.

#1 Sesternica z druhého kolena vs. recept na sviečkovú

Oddelením súkromia od takzvaných fanpages urobil Facebook jednu bohovskú vec. Ak vás totiž nezaujíma, čo asi tak robili vaši priatelia na záchode, jednoducho sa prepnete do raketového módu, kde sa naopak "z dobre informovaného zdroja" dozviete, čo robila na toalete Plačková. Večná škoda, že sa do Prieskumníka nedajú prehodiť aj niektorí naši priatelia.

​#2 Za oknom je svet

Priznajte si, koľko času strávite na internete? Ľudia, ktorí viac nezvládajú čítať opilecké výlevy svojich priateľov a pozerať sa na roztomilé fotky detičiek, Facebook jednoducho vypnú. Vtedy možno zistia, že tam vonku už začali pučať stromy, susedia si kúpili nové auto a vaša priateľka trávi podozrivo veľa času s jej novým kolegom.

#3 Priestor pre iné závislosti

Za to, čo urobil Facebook, hrozia niektorí užívatelia odchodom. Twitter, Instagram či prachom zapadnutý Google Plus si pritom už brúsia zuby. Revolučná novinka, s ktorou prišla modrá sieť, je len dôkazom toho, že závislosť produkuje ďalšiu závislosť.

#4 Starostlivý výber lajkov

Tým, že Prieskumník neradí príspevky chronologicky, som sa až dnes dozvedela, že v Česku zvíťazila Babišova strana. Pokiaľ teda túžite po serióznych informáciách, nelajkujte každú sprostosť a dopredu si zvážte, komu dáte svoje "páči sa mi to". (Jediné šťastie, že na mňa asi z troch zdrojov vyskočil vtip o Slovákovi, Japoncovi a pirátovi, inak by som na výsledky volieb čakala donekonečna...)

​#5 Večne živí nebožtíci

Aj vás médiá v kuse otravujú s nehodami, živelnými pohromami a katastrofami v podobe slovenského šoubiznisu? Vďaka Prieskumníkovi zmiznú zo sveta všetky neprávosti, krutosti páchané na zvieratách a domáce násilie. Kým sa totiž prerolujete k tomu, že zomrel známy spevák, na stole vám zatiaľ vychladne večera a to sa veru neoplatí riskovať.

#6 Populista Zuckerberg

Cieľom Prieskumníka je podľa Facebooku to, aby používatelia objavili "nový zaujímavý obsah". Nalejme si však čistého vína. Na zakladateľa najväčšej sociálnej siete sa ale hnevať nedá, pretože príjmy z reklamy venuje i tak charite.

#7 Menej článkov o nesmrteľnosti chrústa

To, ako v súčasnosti vyzerá Facebook, miestami pripomína trhovisko. Médiá sa predbiehajú v tom, kto z nich ponúkne lepšie, rýchlejšie, bombastickejšie, šokujúcejšie, fenomenálnejšie, skrátka viac. Vďaka Prieskumníkovi snáď z kybernetického priestoru vymizne menej kvalitný obsah, keďže si ho aj tak nikto neprečíta. Vrátane tohto článku.

Súvisiace články