Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dolores a jej kostlivci: 5 faktov, ktoré ste nevedeli o zosnulej rockerke z The Cranberries
Zdielať na

Dolores a jej kostlivci: 5 faktov, ktoré ste nevedeli o zosnulej rockerke z The Cranberries

Svet sa stále spamätáva zo smrti líderky kapely The Cranberries. Aj keď na verejnosti pôsobila Dolores O’Riordan (†46) nenápadným dojmom, v súkromnom živote mala svojich démonov. Aj preto sa v súvislosti s jej záhadnou smrťou nevylučuje, že mohlo ísť o samovraždu. Čo ďalšie ste o talentovanej speváčke nevedeli?

# 1 Sexuálne zneužívaná vlastným otcom

V mimoriadne otvorenom rozhovore pre Independent z roku 2013 sa Dolores priznala, že sa ako dieťa stala obeťou sexuálneho násilia. O to smutnejšie je, že páchateľom bol jej vlastný otec. Neprimerané prejavy náklonnosti od rodinného príslušníka trpela speváčka neuveriteľné štyri roky.

# 2 Doloresini démoni

Sexuálna trauma z detstva vyústila u speváčky počas jej puberty do anorexie, v časoch jej najväčšej slávy ju zase prenasledoval syndróm vyhorenia. Nervové zrútenia, samovražedné sklony a depresie ju sprevádzali po celý život. V roku 2013 mala dokonca v úmysle predávkovať sa liekmi, no nakoniec sa rozhodla ostať kvôli svojim deťom nažive.

# 3 Ošiaľ menom Zombie

Za najväčší hit, ktorý katapultoval kapelu The Cranberries do nebies, sa považuje pieseň Zombie. Málokto však vie, že skladba je reakciou na vtedajšiu politickú situáciu v Severnom Írsku.

# 4 Jedna láska, jeden muž

Írska speváčka rozhodne nepatrila k celebritám, po ktorej by poľoval bulvár. Veď v súkromí žila priam idylický život s manažérom skupiny Duran Duran - Donom Burtonom, ktorého si v roku 1994 aj vzala. Aj keď sa dvojica po dvadsiatich rokoch manželstva rozviedla, naďalej ostali dobrými priateľmi. Zo vzťahu im vzišli tri deti - Taylor, Molly a Dakota.

# 5 Boháčka bez bohémskych sklonov

Speváčka sa vďaka svojmu talentu a nezabudnuteľným textom ocitla v rebríčku desiatich najbohatších žien v Írsku. Úspech jej patrí zaslúžene, keďže aj napriek božskému hlasu jej sláva nikdy nestúpla príliš do hlavy. A aj keď sa v hudobnom nebi jej príchodu zrejme tešia, fanúšikom "tu na Zemi" bude nesmierne chýbať...

Súvisiace články

Najčítanejšie