Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Technologický pokrok nezastavíš: Týchto 5 maličkostí uvidíme čoskoro len v múzeu
Zdielať na

Technologický pokrok nezastavíš: Týchto 5 maličkostí uvidíme čoskoro len v múzeu

Veda a technológie napredujú dopredu kozmickou rýchlosťou. Prístroje a pomôcky, ktoré nám dnes uľahčujú život, už čoskoro nahradia ich modernejšie verzie. S čím sa môžeme o pár rokov nadobro rozlúčiť?

Diaľkový ovládač

Bitky o diaľkový ovládač budú v slovenských domácnostiach minulosťou. Prepínať programy budete s pomocou vášho smartónu, hlasu či jednoduchého gesta, a to z pohodlia vášho gauča.

Nabíjačka na mobil

Mobily si budeme nabíjať prostredníctvom Bluetooth či Wi-Fi technológie. Už dnes existuje na trhu nabíjačka so špeciálnym povrchom, na ktorý položíte telefón a nabíjate ho bez káblov. Dobíjanie baterky bude možné tiež diaľkovo, čiže bez toho, aby ste sa svojho zariadenia vôbec dotkli.

Kľúče a zámky

O pár rokov sa zrejme nebudete musieť obávať toho, že niekde zapatrošíte svoje kľúče od bytu. V budúcnosti budete odomykať dvere prostredníctvom bezpečnostných kariet.

Hotovosť

Zvyknete v obchodoch čoraz menej platiť v hotovosti a naopak viac kartou? Ani tento trend nepotrvá večne. Už dnes je možné uhradiť nákup pomocou smartfónu a je len otázka času, kedy bude aj táto platobná metóda zastaraná.

​Podpisy

Pri podpisovaní dôležitých dokumentov nebudete potrebovať žiadne pero. Postačí vám k tomu skener očí či odtlačky prstov, pomocou ktorých už dnes dokážeme odomknúť napríklad svoj mobilný telefón.

Súvisiace články