Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Facebook pripravuje ďalšiu novinku. Prečo chce od ľudí nahé fotky?
Zdielať na

Facebook pripravuje ďalšiu novinku. Prečo chce od ľudí nahé fotky?

Po Prieskumníkovi prichádza Facebook s ďalšou novinkou. Tá má zabezpečiť väčšiu mieru súkromia na najväčšej sociálnej sieti. Modrá spoločnosť sa rozhodla tvrdo zakročiť voči pornografii na internete.

Odfotili ste sa svojmu ex v sexi nočnej košieľke a dnes máte strach, kde všade sa váš intímny záber objaví? Ak láska časom opadla, ale pikantné snímky ostali, nezúfajte. Facebook v súčasnosti pracuje na technológii, ktorá má zabrániť ich zneužitiu.

Novinka je doposiaľ vo fáze testovania, ktorého sa zúčastňujú aj samotní používatelia. Tých sociálna sieť vyzýva, aby im posielali svoje šteklivé fotky. Ako totiž sľubuje Facebook, jednotlivci, ktorí so svojím partnerom zdieľajú intímne obrázky, sa nimi budú môcť pýšiť bez obáv, že ich uvidí niekto tretí.

Pilotný projekt spustili v Austrálii v spolupráci s vládnou agentúrou, ktorej predsedá komisárka pre elektronickú bezpečnosť Julia Inman Grantová. "Sme svedkami mnohých prípadov, kedy boli fotky a videá vytvorené síce so súhlasom, no už bez súhlasu ďalej ich rozširovať," povedala Grantová pre tamojší portál ABC.

Ako to funguje?

Podmienkou je vyplniť formulár na webe komisárky s odôvodnením, prečo sa obávate zneužitia fotografií. Jej kancelária následne upozorní Facebook, ktorý vás vyzve k tomu, aby ste poslali predmetné foto sami sebe. Sociálna sieť potom prevedie snímku na jedinečný digitálny odtlačok, čo znamená, že ak sa niekto v budúcnosti pokúsi nahrať na sieť rovnaký obrázok, nepodarí sa mu to.

Facebook pritom nebude citlivé materiály ukladať na svojich serveroch, vytvorí z nich len hash. Treba len dúfať, že po otravnom Prieskumníkovi sa konečne dočkáme rozumnej vychytávky.

Súvisiace články