Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Novinka je konečne tu! Apple predstavil nové iPhony
Zdielať na

Novinka je konečne tu! Apple predstavil nové iPhony

CUPERTINO / Milovníci značky Apple sa dočkali! Spoločnosť predstavila novinky. Predstavila novučičké iPhone 8 a 8 Plus aj iPhone X. Na ten si nadšenci budú musieť počkať do novembra.

Spoločnosť predstavila svoje nové produkty vo veľkom štýle. Prvýkrát sa prezentácia odohral v novej Steven Jobs aréne. 

Okrem novej generácie Aplle Smart Watch a Apple TV predstavila spoločnosť iPhone 8 a 8 Plus a vrcholový produkt iPhone X, ktorý je absolútne revolučný. Nové iPHony 8/8 Plus mierne pozmenili dizajn. Na zadnej strane už nenájdeme hliníkový šasi, ale sklo. Pod ním bude farba telefónu. Dostupnáje v troch farbách - Black, Gold, SIlver. 

Home Button ostal a veľkosti displejov budú 4,7 palcov a 5,5 palcov. Podľa toho či si zakúpite obyčajný model alebo model plus. 

Osmičkové iPhony budú mať rovnaký procesor ako v iPhone X. Ide o Apple A11 Bionic. Telefóny budú mať šesťjadrové procesory. Osmička bude mať 2GB operačnej pamäte RAM, pluskový model zase kapacitu 3 GB. Nové operačné oamäte by mali pracovať o 15 percent rýchlejšie. 

Prelomový je ale iPhone X. Hovorilo sa, že to budú osmičky. Nakoniec je všetko inak. Uhlopriečka nového iPhone X je 5,8", je o čosi dlhší a užší ako ten, ktorý má dnes npríklad iPhone 7 Plus. Rozlíšenie je 2436x1125. 

Ak si neviete predstaviť život bez Home Button, pri najnovšom iPhone naň zabudnite. Na ovládanie budú majitelia používať gestá. Napríklad posunutím prsta nahor zavrieme aplikáciu, Telefón rozviestime vtedy, ak dvakrát poklepkáme po displeji. Siri spustíme podržaním tlačidla na uzamykanie telefónu. Ten sa nachádza na boku. 

V nie tak dávnej minulosti unikli informácie, že nový iPhone budeme odomykať pomocou pohľadu. A to sa potvrdilo. iPhone X prinesie technológiu, ktorá bude čítať našu tvár pomocou senzorov, ktoré sú umiestnené v hornej časti displeja. 

​Prevratný iPhone X má jemne pozmenení tvary. Stále ale vychádza z oblých tvarov, ktoré mali predchádzajúce modely od 6 vyššie. Na zadnej strane bude ale vertikálne uložená šošovla dvojitého fotoaparátu. Verzia X bude ma na zadnej strane sklo. Také, s akým prišla spoločnosť pri modeli iPhone 4. 

Nový iPhone X bude mať procesro Apple A11, ktorý je výkonnejší ako minuloročný model. Je šesťjadrový, čo je nárast o dve výkonostné jadrá. Model má 3GB operačnej pamät RAM.

Portál svetapple.sk zverejnil aj ceny, v ktorých by sa mali nové modely na slovenskom trhu pohybovať. 

iPhone 8 64GB – 799€
iPhone 8 256GB – 969€
iPhone 8 Plus 64GB – 909€
iPhone 8 Plus 256GB – 1089€

iPhone X 64GB – 1149€
iPhone X 256GB – 1319€

Súvisiace články