Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Odhoďte pyžamo a zábrany! 7 dôvodov, pre ktoré začnete spávať nahý aj vy
Zdielať na

Odhoďte pyžamo a zábrany! 7 dôvodov, pre ktoré začnete spávať nahý aj vy

#1 Hlboký a kvalitný spánok

Spánok na naháča je ideálny spôsob, ako znížiť teplotu pokožky bez toho, aby ste museli v spálni stlmiť kúrenie alebo otvárať okná. Príjemný chladivý pocit na tele vám zaručí, že v noci sa prebudíte minimálne.

#2 Strata hmotnosti

V spánku ešte nikto z nás bohužiaľ neschudol, no v kombinácii s diétou a pravidelným cvičením ste na dobrej ceste, ako stratiť váhu. Práve spánok pri nižších teplotách totiž priaznivo pôsobí na náš metabolizmus a zároveň znižuje riziko vzniku cukrovky.

#3 Krásna a hebká pokožka

V priebehu dňa je naše telo, vrátane intímnych partií, pokryté viacerými vrstvami oblečenia. Ak mu však v noci doprajete voľnosť bez pyžama, vaša pokožka bude mať šancu dýchať, čím eliminujete riziko rôznych kožných ochorení. Spánok je tiež osvedčenou zbraňou proti starnutiu, keďže dochádza k uvoľneniu melatonínu, ktorý je zodpovedný za prevenciu degenerácie buniek.

#4 Nádherné vlasy

Pot môže vážne poškodiť vaše vlasy, keďže pri vylučovaní zanecháva množstvo soli, ktorá môže dráždiť pokožku hlavy. Pri spaní v chladnejších teplotách sa budete potiť menej, čo sa odrazí aj na kvalite vašich vlasov.

#5 Stop baktériám tam dolu

Ženská vagína je vďačným prostredím pre rôzne baktérie. Nahý spánok však pomáha udržiavať tento priestor chladný a suchý, čím znižuje riziko prehriatia a rozmnožovania rôznych infekcií. U mužov zase dochádza k ovplyvneniu kvality spermií, ktoré sú pri chladnejšej teplote semenníkov výkonnejšie.

#6 Zdravé sebavedomie

Vďaka nahému spánku sa budete lepšie cítiť vo vlastnej koži, čím zvýšite svoje sebavedomie. Zároveň je to ideálny spôsob, ako sa naučiť milovať svoje telo aj napriek drobným chybičkám krásy.

#7 Lepší sexuálny život

Je vedecky preukázané, že partneri, ktorí spia nahí, majú kvalitnejší sexuálny život. Možno to vysvetliť kontaktom kože na kožu, kedy sa uvoľňuje veľké množstvo oxytocínu. Vďaka tomuto hormónu sa pár cíti uvoľnenejšie a vášnivo.

Súvisiace články

Najčítanejšie