Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Zásnuby bez prsteňa? Aj také sú súčasné trendy
Zdielať na

Zásnuby bez prsteňa? Aj také sú súčasné trendy

Archívne video

Meriate lásku svojho partnera veľkosťou alebo cenou zásnubného prsteňa? Čo ak by ste žiaden nemali? Súčasné trendy smerujú k tomu, že sa prsteň na prstenníku stáva prežitkom.

Máte svoj vysnívaný zásnubný prsteň? Brilianty? Diamanty? A čo tak zásnuby bez prsteňa? Podľa Washington Post sa k tomu v súčasnosti uchyľuje stále viac párov.

Kedysi bol zásnubný prsteň symbolom ženy, ktorá prijímala svoju úlohu "žienky v domácnosti". Znamenal, že žena je pre muža atraktívna, že už je pripravená mať manžela, pričom veľkosť prsteňa znamenala veľkosť jeho lásky.

To, že existujú páry, ktoré tento symbol nepovažujú za potrebný, nemusí nutne znamenať, že snúbenci neprijímajú úlohy, ktoré tento prsteň symbolizuje.

Rebecca Vipond-Brink patrí medzi ženy, ktoré prsteň na prstenníku nikdy nechceli. Počas jej prvého manželstva mala pri jeho nosení skôr výčitky. "Nenávidela som každú sekundu, keď som ho musela nosiť, pretože sme vtedy mali ťažké finančné problémy a ja som chodila okolo s tisíckami dolárov na ruke," hovorí Rebecca a dodáva, že sa s prsteňom na ruke necítila bezpečne. 

Zatiaľ čo vzťahy v posledných desaťročiach prešli viacerými premenami, fenomén zásnubného prsteňa patrí medzi najmenej vývojové časti vzťahu. Napriek tomu ho niektorí považujú za prežitok, iní sa považujú za príliš kreatívnych na to, aby udržiavali tradície.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie