Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nočná mora každého rodiča: Z toho, čo urobilo 14-mesačné batoľa, behá mráz po chrbte!
Zdielať na

Nočná mora každého rodiča: Z toho, čo urobilo 14-mesačné batoľa, behá mráz po chrbte!

Starostlivosť o dieťa prináša rodičom množstvo nepredvídateľných okamihov. Na vlastnej koži sa o tom presvedčil aj jeden francúzsky pár, ktorému ich bábätko vyviedlo niečo, čo sa takmer skončilo tragicky.

Rozprávať deťom, že niektoré predmety do pusy skrátka nepatria, je ako hádzať hrach o stenu. Rodičia z francúzskeho Marseille však budú po bizarnej príhode zrejme o niečo viac obozretnejší. Ich 14-mesačná dcéra si totiž "pochutnala" na LED žiarovke z vianočného stromčeka, čo zistili podľa toho, že im jedna ozdôbka skutočne chýbala.

Ako píše britský Daily Mail, dievčatko trápil pred Vianocami kašeľ a dýchavičnosť. Lekári predpokladali, že ide o rozvíjajúcu sa astmu a okamžite nasadili liečbu. Lieky však nezabrali a malá slečna musela podstúpiť ďalšie vyšetrenia. Až röntgen jej ľavého pľúcka potvrdil, že prehltla vianočné svetielko.

Doktori odstránili cudzie telo s pomocou bronchoskopu, čiže flexibilnej trubice s fotoaparátom a svetlom. Nezvyčajný "olovrant" však podľa nich nezanechá na mladom organizme žiadne vážne následky do budúcna. Zároveň vyzvali rodičov, aby na svoje ratolesti viac dohliadali, keďže podobný prípad sa stal už v minulosti v Číne.

Súvisiace články

Najčítanejšie