Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V detstve ju šikanovali, dnes dobýja svetové móla: XXL Američanka uspela aj s kilami navyše
Zdielať na
Móda

V detstve ju šikanovali, dnes dobýja svetové móla: XXL Američanka uspela aj s kilami navyše

Aj keď nemá ideálne miery, nič jej nebránilo v tom, aby si splnila svoj detský sen. Američanka Tess Holliday je svetoznáma modelka, ktorá len zďaleka stelesňuje súčasný ideál krásy. Na rozdiel od svojich vychrtlých kolegýň však rozhodne netrpí hladom.

Jej príbeh je ako vystrihnutý z amerického filmu. Už na škole Tess trpela nadváhou, čo jej spolužiaci dávali patrične najavo. Strednú školu preto radšej ani nedokončila a radšej snívala o tom, že sa stane modelkou. Jedného dňa sa na sympatickú bacuľku predsa len usmialo šťastie. K úspechu jej dopomohlo 600-tisíc followerov na sociálnej sieti, vďaka čomu si ju všimla modelingová agentúra.

Potom to už išlo samo. Tess sa začala objavovať na obálkach módnych časopisov a jej krivky sa dokonca dostali až do prestížneho magazínu Vogue. XXL manekýnka chce prostredníctvom svojich fotografií, ku ktorým prikladá motivačné príspevky, zdôrazniť, že krása rozhodne nie je len o trojkombinácii 90-60-90.

​To vonkoncom potvrdzuje aj jej 118 kilogramov, čo sa pri jej výške 165 centimetrov považuje už za morbídnu obezitu. Hoci Tess netrpí anorexiou, otázne je, či jej nadrozmerná telesná konštrukcia nepredstavuje pre mladé dievčatá ďalší extrém nového ideálu krásy.

Súvisiace články

Najčítanejšie