Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bábika Barbie opäť vymenila šaty. Neuhádnete, do čoho ju navliekli tentokrát!
Zdielať na

Bábika Barbie opäť vymenila šaty. Neuhádnete, do čoho ju navliekli tentokrát!

Po tom, ako bábike Barbie obliekli jej tvorcovia hidžáb, dostane obľúbená hračka dievčat po celom svete opäť novú podobu. Tentokrát sa jej výrobcovia zamerali na komunitu homosexuálov, ktorým sa rozhodli vyjadriť podporu originálnym spôsobom.

Produkt od Matella, ktorý prvýkrát uzrel svetlo sveta v roku 1959, už dávno nie je len stelesnením ideálu dokonalosti. Napriek nereálnym telesným proporciám sa bábika stala symbolom rovnoprávnosti a boja za spravodlivosť.

Už začiatkom tohto roka jej tvorcovia v Austrálii vyrobili rodinu rovnakého pohlavia na podporu homosexuálnych manželstiev. A vyzerá to tak, že v antidiskriminačnej kampani sa rozhodli pokračovať. Barbie najnovšie nosí tričko s nápisom "Love wins", čo je oficiálnym heslom LGBT komunity.

Instagram/Aimee Song

​Za usmievavou bábikou sa neskýva nikto iný ako známa módna blogerka Aimee Song, známa tiež ako Song of Style. Na celej veci je zároveň sympatický jej charizmatický rozmer, keďže časť výnosu z predaja putuje neziskovej organizácii The Trevor Project. Jej cieľom je zabrániť samovraždám medzi homosexuálnou mládežou.

Súvisiace články

Najčítanejšie