Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bermudský trojuholník Rumunska: Do tohto lesa sa odváži už len málokto
Zdielať na

Bermudský trojuholník Rumunska: Do tohto lesa sa odváži už len málokto

Archívna reportáž

HOIA BACIU / Na prvý pohľad celkom obyčajný les. No zastiera ho rúško tajomstiev, duchárskych príbehov a konšpiračných teórii. Miestni sa lesu radšej vyhýbajú a podaktorí dokonca tvrdia, že je prekliaty. Aký príbeh sa ale skrýva za lesom plných záhad?

Les dostal svoje meno po pastierovi, ktorý sa v ňom spolu s 200 ovcami jedného dňa bez stopy stratil, uvádza portál novinky.cz. Do väčšieho povedomia sa ale les dostal v roku 1968, keď tam armádny technik Emil Barnea vyfotografoval objekt, ktorý považoval za UFO. Vtedajší režim ale akékoľvek tvrdenia o paranormálnych javoch odmietal a tak Barnea prišiel o prácu. 

Zvláštny pocit a časová trhlina 

Miestni obyvatelia sa lesu radšej vyhýbajú a to isté radia aj zvedavým turistom. Hoia Baciu totiž nesie so sebou oveľa väčšie tajomstvá. Mnoho návštevníkov pociťovalo v lese zvláštny stav. Úzkosť, nevoľnosť alebo prítomnosť niekoho ďalšieho - ducha či prízraku. 

V srdci Hoia Baciu sa podľa konšpirátorov nachádza časová trhlina, v ktorej čas má vlastné zákony. Príbehy hovoria o päťročnom dievčati, ktorá sa stratila a po mnohých rokoch sa zas z ničoho nič objavilo. Vyzeralo a bolo oblečená úplne rovnako ako v deň zmiznutia. Nebola ale jediná, kto v lese zmizol. Podľa najrôznejších portálov sa v lese ľudia v minulosti strácali pravidelne. Keď sa ale vrátili vyzerali inak, mali často poškriabané a popálené tváre. 

Nočná prehliadka pre odvážnych

Tí, ktorých zvedavosť je silnejšia než strach, sa môžu vybrať na nočnú prehliadku lesom a dokonca v ňom aj prenocujú. Ale samotný sprievodca Alex pripúšťa, že nocovanie v lese nemá príliš v láske. Keď v lese s kamarátmi spal po prvýkrát, zobudil sa na hlasný zvuk podobný dupotu konských kopýt. Vždy, keď zo stanu vyšli, zvuk prestal. "Občas k nám chodia veľmi zvláštni ľudia. Jeden muž z mojej skupiny začal napríklad šalieť, že sa stretol s démonom. Môj kolega Marius mal zas jedenkrát osobnú prehliadku s mužom, ktorý sa veľmi vyžíval v modlitbách. Tvrdil, že je posadnutý smrťou a užíva si, keď môže byť v spoločnosti umierajúcich ľudí a pozerať sa, ako odchádzajú," hovorí Alex.

Sprievodcovia priznávajú, že lesom prúdi akási mystická energia, ktorú môže citlivý človek pocítiť. Je to niečo podobné ako u kamenného kruhu Stonehenge v Anglicku. "Les je prekliaty len vtedy, keď si so sebou prinášate vlastné prízraky," dodáva Alex. 

Les plný záhad a zmiznutých ľudí majú aj v Poľsku. Niektorí ho nazývajú aj poľským Blair Witch:

Súvisiace články

Najčítanejšie