Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Čakáte bábätko? Pripravte sa na 10 najotravnejších otázok o tehotenstve
Zdielať na

Čakáte bábätko? Pripravte sa na 10 najotravnejších otázok o tehotenstve

Dokopali ste sa do založenia vlastnej rodiny a po mesiacoch snaženia ste konečne v radostnom očakávaní? V tom prípade vám zo srdca gratulujeme. No ako to už býva, každá minca má dve strany a vy sa okrem toho, že vo vás rastie nový život, musíte popasovať tiež s množstvom zvedavých otázok vášho okolia. Pri všetkej úcte k našim priateľom sú niektoré ich dotazy poriadne otravné...

1. Kedy máš termín?

Otázka, ktorá obvykle nasleduje bezprostredne po "Jéééj, gratulujem" alebo "A ja že prečo dnes nepiješ". Trápny moment nastane vo chvíli, keď si uvedomíte, že termínom pôrodu zároveň dávate okoliu indíciu, v ktorý deň došlo k počatiu. Oveľa trápnejšie je to vtedy, keď ste práve v tom čase boli s tou istou partiou na chate.

2. Čo to bude?

Otázka, ktorou vás najčastejšie bombardujú netrpezlivé staré mamy. Vraj kvôli výbavičke. Príroda však s nami zvykne niekedy poriadne vybabrať a nič nie je isté až do samého konca. Už ste videli chlapca v ružovom?

3. Ako sa bude volať?

O výbere vhodného mena pre vášho potomka zvykne okolie rozhodovať bez toho, aby ste ho o to prosili. Tereziek je veľa, za Blanku sa jej deti budú posmievať a dať meno po svojom bývalom je čistá samovražda. Mám pre vás jednu radu - čo keby ste to nechali na rodičoch?

4. Býva ti zle?

Ale vôbec. Len mám žalúdok na vode, odchádza mi chrbtica, štípu ma bradavky, opúchajú všetky končatiny a som chodiaca emočná troska. Inak sa mám fajn.

5. Máš chute?

Máte niečo proti horúcej čokoláde so zavináčmi?

6. Máš sex?

No nie. Otehotnením sa z vás stáva asexuálna bytosť, ktorá celé dni rozjíma o zavinovačkách, vibrujúcom kresielku a cumľoch. Prečo si všetci myslia, že tehotenstvo = smrteľná nevyliečiteľná choroba?

7. Kde a ako budeš rodiť?

Odpoveď, že "budem rodiť v Petržalke, pretože som z Petržalky", väčšinu ľudí neuspokojí. Vraj sa máte pripraviť na katastrofálny stav slovenských pôrodníc, arogantný personál, hrôzostrašné nastrihávanie i to, aká neuveriteľná podpora je mať pri sebe otecka. Jediná škoda, že toho môjho vydesí už zvuk zubárskej vŕtačky.

8. Už máš výbavičku?

Značkový fusak, hand-made zavinovačka, BIO plienky a špičkový kočík z materiálu, ktorý používajú aj astronauti. Tak nejak vyzerá základná výbavička v slovenských rodinách so štandardným príjmom. A vraj si žijeme zle...

9. Koľko si pribrala?

Naozaj si trúfate na túto otázku?

10. Plánuješ kojiť?

Pri všetkej úcte, toto by sa nepodarilo naplánovať ani najlepšiemu plánovačovi z bývalého Sovietskeho zväzu.

Súvisiace články

Najčítanejšie