Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ženy dovolili mužom, aby po nich šliapali. Má im to vraj zvýšiť plodnosť
Zdielať na

Ženy dovolili mužom, aby po nich šliapali. Má im to vraj zvýšiť plodnosť

ANANTAPUR / Na juhu Indie ženy praktizujú zvláštny rituál, ktorý im má pomôcť otehotnieť. Ľahnú si do rady na zem a čakajú na duchovných, takzvaných "poslov Božích", aby po nich začali chodiť. Napriek pochybnostiam zvyšku sveta o účinnosti týchto praktík, miestni sa ohradzujú, že už veľa ženám rituál pomohol priniesť na svet dieťa.

Desiatky indických žien zúfalo túžiacich po dieťati sa nechali od duchovných doslova pošliapať. Ide totiž o roky starý rituál. Tento akt podstupujú ženy z Andhra Pradesh každoročne už po generácie pri príležitosti festivalu Ekadashi, ktorý sa slávi v Júli. Ide najmä o ženy, ktorým sa nedarí otehotnieť, uvádza portál Daily Mail. Veria ale v zázračné účinky starej tradície. 

Keď sa rituál začne, v rade si ľahnú na zem a čakajú na duchovných, zatiaľ čo sa stovka miestnych celej udalosti prizerá. Mnohí tvrdia, že táto praktika naozaj pomohla a veľa ženám sa splnil ich sen o dieťati. "Rituál sa u nás odohráva po celé generácia," uviedol hlavný sudca mesta Manaksira Harilal Nayak. "Ľudia majú silnú vieru, že to naozaj funguje a pokiaľ tomu budú veriť, budú to aj naďalej praktizovať," dodáva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie