Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Milionári radia. Toto je cesta k peniazom
Zdielať na

Milionári radia. Toto je cesta k peniazom

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Sedemciferné číslo na účte má asi málo ľudí, no cesta k nemu nemusí byť taká nepredstaviteľná. Týchto deviatich rád sa držia milionári, ktorí sa k svojim miliónom dostali ešte pred 30-tkou.

Milionár Steve Siebold tvrdí, že každý môže zarábať toľko, koľko si zmyslí. Podľa neho nie je nikdy neskoro začať na svojich plánoch pracovať. The Independent prináša deväť krokov, ktoré milionári odporúčajú robiť na ceste k bohatstvu. 

Tieto rady by mali dopomôcť vášmu účtu k sedemcifernej čiastke.  

1. Zamerajte sa na zárobok

Jednou z prvých vecí je zamerať sa na to, koľko zarábate. Milionári odporúčajú kontrolovať si príjmy a hľadať rôzne príležitosti na to, ako by sa mohli zvýšiť. O zarábaní veľkých peňazí sa ľahšie hovorí, ako sa to robí. Podľa milionárov však má každý bohaté spektrum príležitostí. 

2. Zaobstarajte si viaceré zdroje príjmov

Thomas C. Corley vo svojej štúdii päť rokov študoval životy a cesty milionárov k ich peniazom. Zistil, že väčšina z nich mala minimálne tri zdroje príjmov. Ich doplnkové zdroje sa často pohybovali v oblasti nájmu z nehnuteľností, investícií na akciových trhoch či v spoluvlastníctve podnikov. 

3. Ochrana investícií 

Jedným zo spôsobov ako ochrániť peniaze je investovať ich. Milionári tiež odporúčajú ukladať istú časť peňazí na zabezpečené nedotknuteľné účty, na ktoré nesiahnete ani v najväčšej núdzi. 

4. Nepredvádzajte peniaze - predvádzajte svoje schopnosti

Kým si nebudete istý svojou finančnou základňou, zbytočne nemíňajte. Podľa úspešných nie je dôležitá cena vašich hodiniek alebo vášho auta. Viditeľná a známa by mala byť vaša pracovná morálka a etika. 

5. Zmeňte nastavenie svojho uvažovania o peniazoch

Steve Siebold hovorí: "Ak chcete byť bohatý, začnite svojimi myšlienkami a tým, čomu veríte pri zarábaní." Podľa neho chudobní ľudia veria tomu, že chudoba sa nedá ovládať ani zmeniť, bohatí zas veria tomu, že správna cesta k zárobku je jedine práca.

6. Investujte do seba

Minimálne 30 minút denne čítajte, pri šoférovaní počúvajte podnetné programy a hľadajte si inšpirujúcich mentorov. Nepotrebujete byť majstrom vo svojej práci. Oveľa dôležitejšie je vedieť sa vyjadriť ku každej oblasti od financií, cez politiku až po šport. 

7. Stanovte si ciele 

Vytvorte si jasné ciele do krátkodobej aj do dlhodobej budúcnosti. Vytvorte si vlastný detailný plán ako ich dosiahnuť. Kým neviete čo skutočne chcete, nemôžete to dosiahnuť. 

8. Hovorte s ľuďmi, ktorých obdivujete

Je prospešné obklopiť sa talentovanými ľuďmi, ktorí vašu predstavu chápu a majú k nej čo povedať. Viac inteligentných myslí je stále viac ako jedna. Komunikácia s ľuďmi, ktorí sú úspešnejší ako vy, by vám mala rozšíriť záber vedomostí a inšpirovať vás, nie deprimovať. 

9. "Strieľajte" pre desať miliónov, nie pre milión

Premýšľajte vo veľkom. Podľa najbohatších nie je problém nedostatok peňazí, ale nedostatok ľudí, ktorí si myslia, že je ich dosť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie