Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Opitý Fín blúdil na cestách s mapou Československa
Zdielať na

Opitý Fín blúdil na cestách s mapou Československa

TACHOV / Zaujímavú cestu má za sebou 64-ročný Fín Hannu Sepponen. Vybral sa do Prahy navštíviť svoju dcéru a na cestu si vzal len starú mapu, na ktorej bolo Československo ešte ako jeden štát.

Hneď za hranicami Nemecka začal blúdiť a stres z toho, že nevedel kam má ísť, zaháňal popíjaním pálenky. Jeho strastiplnú cestu ukončili až policajti, pri ktorých sám zastavil aby sa ich spýtal na cestu. Tí si všimli, že s fínskym vodičom niečo nie je v poriadku a dali mu fúkať. Hannu Sepponen nafúkal takmer dve promile a je len veľkým šťastím, že sa nikomu nič nestalo. 

Už v utorok (4.4.2017 pozn.red.) si vypočul rozsudok za svoju jazdu pod vplyvom návykových látok. Dostal pokutu 19 tisíc českých korún, tri roky zákaz šoférovania a vyhostenie z Českej republiky na päť rokov. Rozhodnutie českého súdu je pre Sepponena vykúpením. Vo svojej krajine by totiž mohol za podobný prehrešok skončiť za mrežami až na dva roky. 

"Pravdepodobne hneď za hranicami som sa zamotal. Zrazu som zistil, že idem po inej ceste, než po akej som kedysi chodieval. Tie miesta, okolo ktorých som teraz prechádzal už na mape neboli. Stratil som úplne orientáciu," povedal Sepponen krátko pred súdom portálu novinky.cz.

Fínsky vodič sa podľa svojich slov dostal do blúdneho kruhu, z ktorého sa zrazu nevedel dostať von. Na niektoré časti svojej cesty si spomína len matne. "Pamätám si, že na jednom mieste bola zúžená cesta a zrazu sa predo mnou vynorila dopravná značka. V tom momente som si ani neuvedomil, že došlo k nejakému poškodeniu môjho auta. Až neskôr som zistil, že po náraze zostala na mieste moja poznávacia značka," opísal svoju jazdu pod vplyvom alkoholu Sepponen. 

Prečo ale blúdil a počas jazdy ešte aj popíjal? Mal vraj stres z toho, že nevie, kde sa nachádza a myslel si, že alkohol mu pomôže. "Mal som pocit, že ma to upokojí. Až niekde na pol ceste sa mi to vymklo z rúk. Bol som nervózny hlavne kvôli tomu, aby som sa včas dostal do hotela."

Súvisiace články

Najčítanejšie