Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Fanúšikovia Star Wars sú vo vytržení: Legendárnu vesmírnu loď si môžu pozrieť na mapách Google!
Zdielať na

Fanúšikovia Star Wars sú vo vytržení: Legendárnu vesmírnu loď si môžu pozrieť na mapách Google!

Patríte k fanúšikom Hviezdnych vojen a radi by ste si obzreli vesmírnu loď Millenium Falcon zblízka? Nemusíte nikam cestovať a môžete tak urobiť z pohodlia vášho domova. Rekvizitu gigantického kozmického objektu totiž uvidíte aj na mapách Google.

Milovníkovi kultovej ságy Star Wars sa podaril husársky kúsok. Andi Durrant si na mapách Google všimol, že pri filmových štúdiách Longcross Studios neďaleko Londýna parkuje legendárna loď, ktorú vlastnil Han Solo. Hlavnú postavu vesmírneho pašeráka stvárnil vo filme Harrison Ford.

Na to, aby ste si mohli pozrieť loď aspoň z vtáčej perspektívy, vyhľadajte v Google Maps "Longcross Studios Surrey" a prepnite sa do satelitného zobrazenia na lište vľavo dole. Loď sa nachádza napravo od filmového štúdia v blízkosti golfového klubu Barrow Hills. Disney sa ju pred zvedavými pohľadmi pokúšal ukryť pomocou lodných kontajnerov, avšak dosť nešikovne.

​To zďaleka nie je všetko. Ďalší používateľ Twitteru upozornil na to, že na mapách možno nájsť aj samotnú stavbu lode. Jej repliku použili filmári aj pri natáčaní najnovšieho dielu Star Wars: The Last Jedi, ktorý do slovenských kín dorazí už 14.decembra.

Súvisiace články