Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Prevratná novinka v písaní správ: Stačí len myšlienka
Zdielať na

Prevratná novinka v písaní správ: Stačí len myšlienka

Najrozšírenejšia a najznámejšia sociálna sieť Facebook sa chystá preraziť s novým výdobytkom. Na konferencii v San José firma oznámila, že vyvíja novú technológiu umožňujúcu užívateľom písanie textov na telefónoch iba za pomoci vlastných myšlienok.

Znamenalo by to revolúciu v oblasti zaznamenávania textov. K dosiahnutiu tohoto cieľa zostavili šesťdesiat členný tím zahrňujúci i expertov na strojové učenie či neurologické procesy, píše reflex.cz. 

Cieľom Facebooku je za jedinú minútu previesť až sto slov, na ktoré užívateľ myslí, do textu v mobilnom zariadení. Už by tým pádom nebolo nutné písanie na dotykových displejoch. "Znie to nemožne, ale sme tomu bližšie, než by ste si mohli myslieť," vyhlásila vedúca hardwarových inovácií Regina Dugan s tým, že by systém dekódoval len tie myšlienky, ktoré by sa rozhodol užívateľ zdielať. Okrem toho by nemusel podstúpiť invazívny lekársky zákrok, technológia by mala analyzovať mozgovú aktivitu za pomoci laserových senzorov a v reálnom čase ju meniť na text. 

Súvisiace články