Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Olympionici si zahrali florbal. Niektorí držali hokejky prvýkrát
Zdielať na

Olympionici si zahrali florbal. Niektorí držali hokejky prvýkrát

BANSKÁ BYSTRICA / Olympionici Elena Kaliská, Matej Tóth či legendárny Jozef Pribilinec sa stretli na jednom ihrisku v Banskej Bystrici. Naše športové legendy si zahrali florbal. Niektorí držali hokejku v ruke po prvýkrát. Cieľom tohto milého podujatia bolo podporiť florbal na našich základných školách.

Športové legendy v jednom tíme, hoci sa každý z nich preslávil v inom individuálnom športe, teraz hrali ako jeden kolektív. "Je to veľká výzva, bude sa na čo pozerať," sľubovala vodná slalomárka, zlatá olympionička Elena Kaliská. "Mali sme pár minút na zohratie, tak uvidíme ako nám to pôjde," pokračuje biatlonista Pavol Hurajt. 

"Hokejku držím v ruke asi hodinu, už som si na ňu zvykol," priznal sa olympijský víťaz Jozef Pribilinec. "Tím je vyskladaný z toho najlepšieho, čo sme mali. Ja som dostal rozkaz od pána ministra ísť do brány, tak to musím plniť," povedal riaditeľ Dukla  Roman Benčík. 

"Je to pocta s olympionikmi, možno aj my to raz dosiahneme, že to bude olympijský šport," povedala florbalová reprezentantka Klaudia Robová. 

"Prišli sme školákom ukázať, aký je florbal super šport pre chlapcov aj dievčatá," opísal Ľuboš Sarnovský z Nadácie TV JOJ. "Aj vojaci sa budú zúčastňovať, chceme aj takto napomôcť so športom," tvrdí minister obrany Peter Gajdoš. 

Na slovenských školách hrá florbal viac ako sto tisíc detí, pričom polovica z toho sú dievčatá.

Súvisiace články

Najčítanejšie