Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Internet ovládla ďalšia bláznivá výzva. Neuhádnete, prečo ľudia jedia citróny a natáčajú sa pritom na mobil
Zdielať na

Internet ovládla ďalšia bláznivá výzva. Neuhádnete, prečo ľudia jedia citróny a natáčajú sa pritom na mobil

Po Ice Bucket Challenge, pri ktorej si ľudia liali na hlavu kýbeľ so studenou vodou, aby tak zvýšili povedomie o amyotrofickej laterálnej skleróze, zachvátila internet ďalšia šialená výzva. Tentokrát jedia citróny, aby upozornili na ojedinelý druh rakoviny mozgu. Kyslý výraz si zaznamenávajú na kameru a následne vyzvú niekoho ďalšieho.

Ako uvádza Washington Post, nová výzva je inšpirovaná organizáciou Aubreighova armáda, ktorá podporuje boj proti difúznemu vnútornému pontínnemu gliómu, čo je agresívny typ rakoviny mozgu.

S nápadom prišiel iba 11-ročný Aubreigh Nicholas, ktorému vlani diagnostikovali tento druh ochorenia. Ako prvého vyzval trénera futbalového tímu Alabama a video s citrónom postupne zavesili na internet aj ostatní spoluhráči.

Cieľom projektu The Lemon Face Challenge je vyzbierať čo najviac peňazí, ktoré pôjdu na liečbu zákernej choroby. Len pre porovnanie, pri Ice Bucket Challenge sa takýmto spôsobom podarilo získať neuveriteľných 115 miliónov dolárov. Zakladateľ tohto nápadu vlani v decembri zomrel.

Súvisiace články

Najčítanejšie