Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tetovania, ktoré hovoria namiesto vás. Dali by ste si niečo podobné na telo aj vy?
Zdielať na

Tetovania, ktoré hovoria namiesto vás. Dali by ste si niečo podobné na telo aj vy?

Tetovania už dávno nie sú poznávacím znakom väzňov či chuligánov. Počmárané čarbanice na tele nahradili umelecké skvosty, ktorými sa pýši čoraz viac ľudí. V mnohých prípadoch majú dokonca dôležitú výpovednú hodnotu, kedy sú slová celkom zbytočné. Pozrite sa, ako to dopadne, keď sa zveríte do rúk skutočnému profíkovi.

Vytetované ÁNO

Tatér Vinny Capaldo-Smith požiadal svoju priateľku Brooke o ruku naozaj originálnym spôsobom. Už dlhšie od svojej frajerky chcel, aby mu na znak lásky vytetovala niečo na nohu. Keď si však vyhrnul nohavice, na Brooke tam už jedna kérka čakala. Na lýtku mu svietil nápis "Vezmeš si ma?“ a pod ním dve zaškrtávacie políčka - áno alebo nie. Brooke sa našťastie rozhodla pre kolónku áno.

Facebook/Brooke Wodark

​Keď ide o život

Ako by ste sa zachovali v prípade, keď ide človeku o život, no on vašu pomoc odmieta? Do nemocnice na Floride priviezli nedávno vážne chorého sedemdesiatnika, ktorý mal na hrudi vytetované DO NOT RESUSCITATE (neoživovať). Želania muža, ktorý bol v bezvedomí, doktori spočiatku ignorovali, no po odporúčaní etického tímu nemocnice ho napokon nechali v pokoji zomrieť.

nejm.org

Spievajúce kérky

Nebolo by to cool, keby vaše tetovanie dokázalo rozprávať alebo spievať? Nat Siggard s priateľkou Julianou vyvinuli projekt Soundwave Tattoo, čiže tetovanie so zvukovou vlnou. Novinku najprv vyskúšali na svojej dcére, ktorá im nahrala odkaz "I love you". Jej hlas následne premenili na zvukovú stopu, ktorú si vytetovali na telo. Zvyšok už zariadi špeciálna aplikácia, ktorá naskenuje kérku a premení ju na zvuk. Skutočne to funguje!

Nič pre padavky

Známy newyorský tatér Scott Campbell vytvoril niečo len pre skutočne odvážnych jedincov. Ľuďom ponúka bezplatné tetovanie pod podmienkou, že vložia ruku do diery a nechajú si vytetovať to, čo uzná za vhodné. Zákazníci dokonca nemôžu vidieť ani len náčrt! Scott tetuje hlavne celebrity a jeho výtvormi sa pýšia napríklad herci Orlando Bloom či Penélope Cruz.

Instagram/tristanstanstan

​Japonská elegancia

Francúzsky tatér Ale Maxine Gautron nachádza inšpiráciu v japonskom štýle ukiyo-e, čiže akéhosi "plávajúceho sveta", pre ktorý sú charakteristické výrazné detaily. Pôvodne je každý takýto obrázok starostlivo vyrezaný do dreva. Gautron pridáva do týchto obrazcov moderné prvky, ako dinosaury, UFO či Simpsonovcov.

Instagram/brinditattoo

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie