Polojasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nové dôkazy o živote po smrti? Chirurg tvrdí, že videl, čo nás čaká na druhom brehu
Zdielať na

Nové dôkazy o živote po smrti? Chirurg tvrdí, že videl, čo nás čaká na druhom brehu

Existuje život po smrti? Kým niektorí ľudia sú skalopevne presvedčení, že človek je smrteľný, iní tvrdia, že niečo nás čaká aj "na druhom brehu". Mozgový chirurg Eben Alexander (63) vraj na vlastnej koži zažil, že odchodom z tohto sveta zďaleka nič nekončí...

Americký lekár sa nad zmyslom života nikdy veľmi nezamýšľal. Prinútili ho k tomu až okolnosti v roku 2008, kedy na niekoľko týždňov upadol do kómy. S meningoencefalitídou mal len 2% šancu na prežitie a okrem toho za neho dýchali prístroje, aby mohol žiť aspoň o trochu dlhšie.

V momente, keď si myslel, že odbila jeho posledná hodina, sa však stalo niečo neskutočné. Američan vraj videl, ako k nemu zhora zostupuje svetlo, keď vtom začala hrať hudba. "Cítil som, ako prechádzam úžinou do údolia sviežej a úrodnej zelene, kde sa vodopády vlievali do krištáľových nádrží," popisuje muž transcendentálny zážitok vo svojej knihe.

Jeho predstava posmrtného bytia nepôsobila vôbec desivo. Práve naopak. "Oblaky vyzerali ako cukríky marshmallow, za ktorými sa zračila jasnomodrá obloha. Nachádzali sa tam tiež stromy, polia, zvieratá a ľudia," dodal Alexander, podľa ktorého je to jasný dôkaz života po smrti. Čo si o tom myslíte vy?

Súvisiace články

Najčítanejšie