Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čo nás naučil Vladimír Mečiar? 5 životných múdrostí, ktoré si zapíšte za uši
Zdielať na

Čo nás naučil Vladimír Mečiar? 5 životných múdrostí, ktoré si zapíšte za uši

Dokázal strhnúť davy a pri nohách mu ležali babky naprieč celým Slovenskom. Aj keď sa v súčasnosti zabarikádoval vo svojom luxusnom sídle a na verejnosti ho vídať len sporadicky, pravdou je, že slávne Pasienky sa odvtedy nepodarilo zaplniť žiadnemu z jeho nasledovníkov. Čo nás naučil samozvaný "otec národa" Vladimír Mečiar?

# 1 Spievať môže každý

Chceli ste vždy spievať, ale nikdy ste na to nenašli odvahu? Predstavitelia vtedajšej HZDS vo svojom legendárnom klipe dokazujú, že sa to dá aj bez štipky talentu, no o to s väčšou chuťou. Nielen v miestnom karaoke bare, ale rovno pred celým národom.

# 2 Neexistujú nesprávne odpovede, len otázky

Aj keď nás v škole učili, že ten, kto sa pýta, dostane aj odpoveď, expremiér si dovolil odpovedať len na otázky, ktoré sa mu páčili. V živote sú však okamihy, kedy si želáme, aby sme sa radšej nepýtali vôbec nič.

# 3 Pýcha predchádza pád

Kým kedysi sa prihováral masám na Pasienkoch, jediné ovečky, ktoré ho nasledujú dnes, sú tie v Dolnej Porube. Bývalý líder najsilnejšej koaličnej strany sa paradoxne vrátil na miesto, z ktorého aj vzišiel. Len s tým rozdielom, že jeho luxusná Elektra sa tak trochu odlišuje od chalúpky, v ktorej dožíva priemerný slovenský dôchodca.

# 4 Byť v správny čas na správnom mieste

Udalosť, ktorá vstúpila do dejín Slovenska ako Noc dlhých nožov, svedčí o tom, aké dôležité je byť v správny čas na správnom mieste. Teda, minimálne v správnej strane.

# 5 Patriotizmus

Hrdý otec národa nikdy neskrýval svoj obdiv k slovenskej kultúre, čím u viacerých jedincov prebudil pýchu k tomu, že sme Slováci. Kým v súčasnosti sú vrcholom jeho patriotizmu ponožky so slovenskou vlajkou, v čase jeho najväčšej slávy ho obklopovali ružovolíce devy vo vyšívaných krojoch. Formovateľ slovenského povedomia rád prispieval aj k rozširovaniu slovnej zásoby nášho materinského jazyka.

Súvisiace články

Najčítanejšie