Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
VIDEO: ZOO zverejnila jedinečné zábery. Takto sa vyvíjala panda 30 dní
Zdielať na

VIDEO: ZOO zverejnila jedinečné zábery. Takto sa vyvíjala panda 30 dní

Francúzska ZUOO Beauval ZooParc zverejnila unikátne video. Natočila vývoj pandy za prvých tridsať dní. Pandy prišli do francúzskej ZOO v roku 2012 a okamžite sa stali hviezdami.

Začiatkom augusta sa im narodilo mláďa, ktoré sa stalo stredobodom pozornosti. Narodilo sa samici Huan Huan a samcovi Yuan Zi. Ošetrovateľom sa podarilo nakrútiť ojedinelý dokument, ktorý mapuje prvých tridsať dní mláďata.

Mláďa zatiaľ nemá meno, dočasne ho volajú Mini Yuan Zi, píše portál iDnes.cz. Návštevnícii ZOO ho môžu sledovať na veľkoplošných obrazovkách prostredníctvom kamier. Zatiaľ ale nemôžu rátaž s tým, že ho uvidia vo vonkajšom výbehu. Podľa ošetrovateľov ešte potrebuje niekoľko mesiacov.

Zatiaľ je isté, že ide o samca, ktorý pri narodení vážil 142,4 gramov. Dnes váži už viac ako dva kilogramy. Viac ako mesiac malej pande trvalo, že prvýkrát otvorila oči. Podľa ošetrovateľov dobre saje materské mlieko, ale zatiaľ je stále v inkubátore.

Počas prvého týždňa ošetrovatelia mláďa kŕmili pandím mliekom, ktoré so sebou priviezli čínski špecialisti. Zatiaľ sa vyhýba všetkým zdravotným problémom. Samisa Huan Huan ho prijala a začala kŕmiť sama.

Súvisiace články

Najčítanejšie