Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prechádzky a spánok so psom majú blahodárne účinky na ľudí
Zdielať na

Prechádzky a spánok so psom majú blahodárne účinky na ľudí

Psychológovia z univerzity v anglickom Liverpoole zistili, že z prechádzok so psami profitujú nielen štvornohí miláčikovia ale aj ich páni. Z ich výskumu vyplynulo, že prechádzky so psom pôsobia zázračne na ľudské duševné zdravie. Vďaka nim sú ľudia šťastnejší a majú aj viac príležitosti na zoznámenie.

Vedúca štúdie, ktorá vyspovedala 25 majiteľov psov, pre Daily Mail uviedla: "Existujú najrôznejšie faktory, ktoré motivujú ľudí, aby chodili venčiť svojich psov. Bez ohľadu na dôvod ale vieme iste to, že prechádzky som psom výrazne zlepšovať ľudské zdravie."

Výskum taktiež ukázal, že majitelia psov sú fyzicky aktívnejší než tí bez štvornohých miláčikov. Naviac, pokiaľ denne absolvujú 30-minútovú prechádzku v svižnom tempe, ľahko tak prekročia hranicu 150 minút týždenne. To je minimálny odporúčaný čas, ktorý by ľudia mali tráviť fyzickými aktivitami.

Vedci taktiež uviedli, že pokiaľ by všetci psíčkari chodili pravidelne na prechádzky, výrazne by sa zvýšila hladina fyzickej aktivity celej populácie. Prechádzky sú skvelým nástrojom, ako nielen urobiť radosť svojmu domácemu miláčikovi, ale taktiež šťastným urobiť seba.

Vedci prišli aj s ďalším prevratným zistením. Spanie so psom v posteli prospieva ľudskému spánku. A je úplne jedno či je to čivava alebo Argentínska doga.

Súvisiace články

Najčítanejšie