Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kuriózna chyba: Študentke mali vyplatiť 100 dolárov štipendium. Poslali jej milión
Zdielať na

Kuriózna chyba: Študentke mali vyplatiť 100 dolárov štipendium. Poslali jej milión

KAPSKÉ MESTO / O pár čísiel sa sekli na účtovníckom oddelení v spoločnosti na prerozdeľovanie štipendií na východe mesta. Študentku, ktorá mala dostať 100 dolárov finančný príspevok na jedlo a knihy, prekvapila na účte sedemciferná suma. K chybe sa nepriznala a miesto toho začala míňať jedna radosť. Kým na to úrady prišli, utratila viac ako 60 tisíc dolárov.

Univerzitu Walter Sisulu University upozornil na chybu štyroch núl ďalší študent, ktorý si všimol, že jeho spolužiačka začala neúnosne míňať peniaze na drahé veci. Úrady nechceli zverejniť meno "šťastného" dievčaťa. Tá sa k nečakanému príspevku na knihy a jedlo nepriznala a v priebehu pár týždňov minula takmer 60 tisíc dolárov.

Podľa hovorcu univerzity Yonela Tukwayo, účet po zistení chyby okamžite zmrazili a zvyšok peňazí previedli späť na spoločnosť. "Študentka bude zodpovedná za peniaze, ktoré už minula." Spoločnosť, ktorá sprostredkovala prevod štipendia už zaviedla bezpečnostné opatrenia, ktoré majú zabrániť, aby sa podobný incident odohral. Zároveň zobrala na seba zodpovednosť za chybu pri prevode. "Za desať rokov spoločnosti sa nič také neodohralo," uviedol riaditeľ spoločnosti Michael Ansell.

Polícia bližšie vyšetruje okolnosti incidentu a zároveň spoločnosť uviedla, že bude so študentkou viesť súdny spor o premrhané peniaze, uvádza portál CNN. 

Súvisiace články

Najčítanejšie