Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Chorvátsku zažili nezvyčajnú plážovú súťaž. Každý tím mal šesť nôh
Zdielať na

V Chorvátsku zažili nezvyčajnú plážovú súťaž. Každý tím mal šesť nôh

CRIKVENICA / Ak ste boli tento rok v obľúbenej chorvátskej Crikvenici, mohli ste si všimnúť jednu špeciálnu pláž. Konkrétne plážový bar, ktorý je vyhradený pre milovníkov psov a ich štvornoháčov. Práve v tomto bare sa uskutočnila súťaž v behu a jedení.

Tomu sa hovorí šťastné - šesťnohé súťažné tímy. Pätnásť majiteľov sa so svojimi chlpáčmi postavilo na štart pobrežného bežeckého preteku. Úlohou bolo zdolať bežeckú a plaveckú časť. Kým beh problém nebol, pri skákaní do vody sa niektoré labky poriadne zasekli. Vodu milujúci chlpáči si ale pretek užívali. Niektorí boli takí šikovní, že svojich majiteľov na pláži museli čakať.

Nakoniec zvíťazilo duo majiteľa Marina a jeho psieho kamaráta Nimbusa. "Nejako špeciálne sme sa nepripravovali. Boli sme občas vo vode, ale môj pes je prirodzený talent. Keď sa rozbehnem, uteká za mnou, keď plávam, pláva so mnou," povedal Marin, majiteľ víťaza.

Žena, ktorá preteky usporiadala dostala tento nápad od jedného zo zákazníkov a hneď sa ho chytila. "Súťažilo 15 párov, čakali sme, že ich bude viac, ale dnes je naozaj silný vietor," posťažovala sa Ruby Montanari-Knezová, majiteľka baru.

Výhercovia si odniesli vrece granúl a poukaz na spoločný víkendový pobyt. A tie chlpáče, ktoré šport veľmi neťahá, mohli ešte skúsiť šťastie v jedáckej súťaži. Pripravené boli: psia zmrzlina, psie koláčiky a psie pivo.

Súvisiace články

Najčítanejšie