Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ste leniví? Je možné, že máte vysoké IQ
Zdielať na

Ste leniví? Je možné, že máte vysoké IQ

Archívna reportáž

FLORIDA / Podľa najnovšej americkej štúdie sú múdrejší ľudia aj tí lenivejší. Výsledky výskumníkov totiž podporujú názor, že ľudia s nižším IQ sa začnú ľahšie nudiť a ich vyššia fyzická aktivita súvisí s tým, že potrebujú vyplniť viac voľného času, ktorí iní trávia premýšľaním.

Výskumníci dávali skupinám študentov klasický test zložený z tvrdení, s ktorými mali súhlasiť, alebo naopak, nesúhlasiť v rôznej intenzite. Potom vyčlenili 30 ľudí, ktorí sa často zamýšľajú a premýšľaním trávia svoj voľný čas a 30 ľudí, ktorí sa podľa výsledkov štúdie nezamýšľajú tak často. 

Ďalších sedem dní nosili všetci na zápästiach náramok, ktorý meral ich fyzickú aktivitu. Výsledky ukázali, že skupina "mysliteľov", respektíve ľudí, ktorí zvyknú veľa premýšľať, vykazovala oveľa nižšiu fyzickú aktivitu ako ľudia, ktorí sa nad vecami nezamýšľajú tak často.

Výskumníci tvrdia, že tí, ktorí nepremýšľajú sa oveľa ľahšie začnú nudiť, a tak potrebujú svoj čas vyplniť fyzickou aktivitou. Podľa portálu The Independent, v závere svojej štúdie odporúčajú ľuďom, bez ohľadu na výšku IQ, zvýšiť fyzickú aktivitu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie