Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajt hrdinom. Útočníka odzbrojil a objal
Zdielať na

Policajt hrdinom. Útočníka odzbrojil a objal

Archívne video

HUAY KWANG / Policajt Anirut Malee trávil normálny deň v práci na stanici Huay Kwang v Thajsku, keď zrazu zjavne zarmútený muž vošiel do budovy z veľkým nožom. Muž nemal najlepší deň a snažil sa to vyriešiť na policajnej stanici.

Video ukazuje reakciu Aniruta. Namiesto toho, aby mužovi vytrhol zbraň a spacifikoval  ho, vyzeral veľmi pokojne. Sadol si na stôl oproti útočníkovi začal sa s ním rozprávať. "Pracoval ako hudobník, no posledné tri dni robil ochranku a nezaplatili mu. Najhoršie na tom bolo ale to, že mu ukradli gitaru a to všetko ho veľmi stresovalo," hovorí Anirut. 

"Povedal som mu, že mám pre neho gitaru a navrhol som mu spoločné jedlo. Konverzovali sme v thajskom dialekte," pokračuje policajt. Arirutovi sa podarilo muža presvedčiť, aby na neho nemieril nožom a potom sa stala čarovná vec. Útočník začal plakať a Anirut ho objal. 

Policajt si samozrejme ruku s nožom zaistil tak, aby mu nehrozilo nebezpečenstvo. Útočníka vzali do nemocnice na prehliadku. Žiadne obvinenia neboli proti nemu vznesené. Z Aniruta sa stal hrdina na celom svete. NIe je len výborný policajt, ale aj človek. Ukázal, že ak sa správame ku každému s láskou a rešpektom, možno bude svet lepším miestom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie