Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Má 50 rokov, ale od škôlkarov by ste ho nerozoznali
Zdielať na

Má 50 rokov, ale od škôlkarov by ste ho nerozoznali

MADHYA PRADESH / V dave škôlkarov by so svojou výškou nevytŕčal, mohol by im však byť starým otcom. Basori Lal z Indie má 50 rokov, ale meria toľko, koľko majú zhruba ročné deti. Narástol len do výšky 73 centimetrov.

Basori Lal je miestnou hviezdou, píše denník Daily Mail. Cestujú za nim turisti nielen z Indie, ale z celého sveta. Nie vždy však bol jeho vzhľad prijímaný pozitívne. Keď bol dieťa, zažil si aj ťažké chvíle šikany. Teraz je už všetko za ním a svoju malú výšku si užíva. "Nech som akýkoľvek, je to v poriadku. Nemám problém s mojou výškou. Pracujem, žijem a spím ako ostatní ľudia," hovorí spokojný Basori. Každý večer si na svoju výšku vraj aj pripije pohárikom whiskey.

Keď bol Basori bábätko, nebolo na ňom nič čudné. Až keď mal zhruba 5 rokov, si začali jeho rodičia všímať, že nerastie. Nemali ale peniaze na lekárov a tak mu nikdy presnú diagnózu nestanovili. 

Teraz, vo svojich päťdesiatich rokoch, žije Basori so svojím 55-ročným bratom Gopim a jeho ženou Satiou. Hovoria, že je pre nich požehnaním a sú na neho hrdí. "Basori myslí absolútne pozitívne. Vôbec neľutuje, že je nízky, netrápi ho to," hovorí jeho švagriná Satia.

Basori pracuje so svojou švagrinou v miestnej továrni a je rád, že môže svojou troškou prispieť do rodinného rozpočtu. On sám  o vlastnej rodine nesníva: "Nechcem sa oženiť. Chcem fungovať presne tak, ako je to teraz. Vždy chcem žiť s mojím bratom," hovorí Basori. 

Súvisiace články

Najčítanejšie