Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mount Everest zdolal horolezec trpiaci rakovinou
Zdielať na

Mount Everest zdolal horolezec trpiaci rakovinou

Archívna reportáž

MOUNT EVEREST / Vrchol Mount Everestu sa podarilo zdolať horolezcovi, ktorý trpí rakovinou a lekári mu povedali, že má pred sebou len niekoľko mesiacov života. Ian Toothill, ktorý pochádza zo Sheffieldu, no už niekoľko rokov žije v Londýne, je podľa jeho vlastných slov vôbec prvým horolezcom, ktorému diagnostikovali rakovinu a následne zdolal najvyššiu horu sveta.

Ianovi Toothillovi lekári oznámili, že má pred sebou už len niekoľko mesiacov života. "Som rozhodnutý dokázať, že možné je úplne všetko, vyhlásil pred výpravou na Mount Everest," povedal Ian.

Na vrchole Mount Everestu Toothil zapichol vlajku futbalového klubu Sheffield United, a to aj napriek tomu, že je celoživotným fanúšikom konkurenčných Sheffield Wednesday. United mu totiž prispeli na výpravu. "Nie je tu nič k videniu, len fanúšik (Sheffield Wednesday) s rakovinou na vrchole Everestu s vlajkou Sheffield United," napísal horolezec na sociálnu a mikroblogovaciu sieť Twitter.

Podľa britskej BBC 47-ročnému Toothillovi diagnostikovali rakovinu v júni 2015. Na začiatku minulého roka mu lekári oznámili, že nad chorobou zvíťazil. Neskôr sa však vrátila a lekári mu oznámili, že má pred sebou len niekoľko mesiacov života. "Som rozhodnutý dokázať, že možné je úplne všetko," vyhlásil tesne pred výpravou na Mount Everest.

Súvisiace články

Najčítanejšie