Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dôchodcovia kradli toaleťák, posvieti si na nich tento AUTOMAT
Zdielať na

Dôchodcovia kradli toaleťák, posvieti si na nich tento AUTOMAT

Na jednej z najrušnejších pekingských verejných toaletách úrady museli nainštalovať automat na toaletný papier. Dôvodom sú dôchodcovia, ktorí ho jednoducho kradli. Unikátny automat na papier je vybavetoaletný softvérom na rozpoznávanie tváre. redakcia

Automat funguje jednoducho. Zákazník, ktorý ide na toaletu, sa pred neho na tri sekundy postaví, dá si dole okuliare, čapicu a stroj mu vydá 60 centimetrov toaletného papiera. 

Dôvodom, prečo v Pekingu zaviedli toto opatrenie, boli časté krádeže toaletného papiera, na ktorí sa ulakomili najmä starší obyvatelia mesta, píše The Guardian.

Automat zamietne každého, kto si pre toaletný papier chodí príliš často. Podobne, ako turnikety v skiareáloch odhalia lyžiara pri pokuse druhýkrát použiť skipas, aj automat na toaletný papier vydá ďalšiu dávku papiera až po deviatich minútach. Nevedno, ako čínski správcovia prišli na toto číslo. 

https://twitter.com/PDChina/status/843650955648286720

Rozpoznávanie tváre ale vyvolalo diskusiu ohľadom otázky súkromia. "Myslel som si, že záchod je úplne posledným miestom, kde mám ešte nárok na súkromie. Ale už aj tu ma sledujú," napísal nespokojný Číňan na sociálnu sieť.

V Pekingu je pritom 46 tisíc kamier a 4 300 policajtov

Súvisiace články