Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cestovanie lietadlom dávno nie je výsadou boháčov. Bloger vám poradí 5 tipov pre lacné letenky
Zdielať na

Cestovanie lietadlom dávno nie je výsadou boháčov. Bloger vám poradí 5 tipov pre lacné letenky

Milujete cestovanie, ale vytáčajú vás vysoké ceny leteniek? Kvôli nedostatku financií sa nemusíte vzdávať pohodlia v lietadle a presadať do vlaku či autobusu. Bloger a cestovateľ Jack Sheldon vám poradí triky, ako ušetriť na cestovnom.

#1 Cestujte počas sviatkov

Väčšina leteckých spoločností zarába najmä na domácich pasažieroch. Ceny leteniek teda závisia aj od sviatkov, čo najmä v prípade ázijských aerolieniek znamená, že cez Vianoce alebo Veľkú noc môžete v porovnaní so zvyškom roka cestovať oveľa výhodnejšie. Napríklad prepravca AirChina ponúkal minulý rok na Štedrý deň let z Veľkej Británie do Austrálie za 400 libier (približne 400 eur). Letieť za polovicu sa dá aj mimo sezóny.

#2 Ak last-minute, jedine charter

Ak sa pri cestovaní rozhodujete doslova v poslednej sekunde, zrejme ste fanúšikom last-minute letov. Bežné prepravné spoločnosti však majú ceny takýchto leteniek nadhodnotené, pretože sa spoliehajú na to, že ich zákazníci si za dopravu priplatia. Keď chcete ušetriť aj na poslednú chvíľu, poobzerajte sa radšej po charterových aerolinkách.

#3 Správne načasovanie

Získať letenku za výhodnú cenu je o správnom načasovaní. Ceny sa vyvíjajú nielen podľa trasy a spoločnosti, ale aj dopytu. Dobrým pomocníkom, ako letieť a pritom neprerobiť, je aplikácia Google Flights, ktorá za vás sleduje a porovná ceny leteniek stoviek leteckých spoločností. Okrem ušetreného času to pre vás znamená aj najlepšiu ponuku letov.

#4 Komunikujte priamo s prepravcom

Cestovky dokážu za vás okrem ubytovania či poistenia vybaviť aj letenku. Keď však chcete ušetriť, konajte radšej na vlastnú päsť a komunikujte s prepravcom vy priamo. Pamätajte si - cestovanie vás vyjde lacnejšie len vtedy, keď budete do vašich dobrodružných plánov zapájať čo najmenej osôb.

#5 Nehľadajte spiatočný let cez víkend

Mali ste v pláne letieť do destinácie v pondelok a domov sa vrátiť v nedeľu? Radšej si svoj pobyt predĺžte o pár dní. Piatky a víkendy sú totiž špičky, počas ktorých idú ceny leteniek prudko nahor.

Súvisiace články

Najčítanejšie