Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hlasy milovaných na tele. Toto tetovanie prehrá pomocou aplikácie zvuk
Zdielať na

Hlasy milovaných na tele. Toto tetovanie prehrá pomocou aplikácie zvuk

Archívne video

CLEVELAND / Smrť blízkeho je bolesťou, ktorá s nami navždy zostáva. Niekto si odkladá fotografie, niekto veci zosnulých. No sú aj takí, ktorí sa nechajú tetovať. V jednom tetovacom štúdiu ale ponúkajú niečo veľmi špeciálne - vedia vám vytetovať hlas vašich milovaných, ktorý si môžete prehrávať.

Každé tetovanie je jedinečné a takmer všetky sú pre ich nositeľov veľmi osobné. Tetovač Mike Martini sa o všetko postará - vy si len musíte priniesť nahrávku a vybrať miesto, kde chcete mať obrázok na svojom tele.

"Ľudia si pri zosnulých zvyčajne dávajú tetovať ich fotografie, alebo dátumy úmrtia. Toto tetovanie je ešte osobnejšie," hovorí tetovač Mike Martini. V jeho salóne v americkom Clevelande sa práve nachádza Emed. Rameno mu zatiaľ zdobí leukoplast s audio záznamom. Nejde však o žiadnu známu pesničku.

"Je to hlasový odkaz od môjho otca, ktorý vlani zomrel," povedal zákazník Emad Dubailey. S pomocou moderných technológií a špeciálne vyvinutej aplikácie je tetovanie jedinečné aj preto, že ho stačí mobilom načítať a ono sa prehrá. Vy si tak hlas blízkeho môžete stále prehrávať.

"Pre mnohých zákazníkov je toto tetovanie spôsobom, ako sa rozlúčiť," povedal Martini. Alebo naopak nikdy nezabudnúť a cítiť sa, že zosnulý je stále s nami. Mike Martini navyše tvrdí, že pre zákazníkov, ktorí si u neho dali urobiť práve audiotetovanie ide často o úplne prvé tetovanie na ich tele.

Súvisiace články

Najčítanejšie