Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Partička českých turistov sa v Kazachstane poriadne odviazala: Foto v štýle Borat ich vyšla draho!
Zdielať na

Partička českých turistov sa v Kazachstane poriadne odviazala: Foto v štýle Borat ich vyšla draho!

Českí turisti na seba opäť strhli celosvetovú pozornosť. Zvedavé pohľady tentokrát nepritiahli ich ponožky v sandáloch, ale úsporný model plaviek, ktoré nosil Borat. Foto, na ktorej pózujú v legendárnom kúsku zeleného odevu, pobúrila tamojších obyvateľov.

Partička šiestich cestovateľov zo susedného Česka na svoj výlet do Kazachstanu len tak skoro nezabudne. To, čo pôvodne mysleli ako vtip, sa nakoniec ukázalo ako pomerne hlúpy nápad.

Problémom bolo ich obnažovanie v centre hlavného mesta. Turisti a očividne aj fanúšikovia kultového filmu Borat sa pred nápisom I love Astana vyzliekli do plaviek, aby si zvečnili spoločné chvíle. Nešlo však o hocijaké plavky, ale o notoricky známy model mankini, ktoré nosil práve spomínaný hrdina. Dobrodruhom tiež nechýbali parochne.

Twitter/informburo.kz

​Za incident udelila miestna polícia každému pokutu približne 60 eur a čin klasifikovala ako "drobné výtržníctvo". Podľa informácie Lidových novín prebiehalo vyšetrovanie pod dohľadom českého konzulátu.

Na snímku o fiktívnom reportérovi z Kazachstanu majú tamojší obyvatelia ťažké srdce. Film je v krajine zakázaný a vláda tiež hrozí hercovi Sachovi Baronovi Cohenovi žalobou.

Súvisiace články

Najčítanejšie