Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vo Švédsku súťažili o najkrajšie upravenú bradu, vyhrala žena
Zdielať na

Vo Švédsku súťažili o najkrajšie upravenú bradu, vyhrala žena

ŠVÉDSKO / Originálne oslávili cez víkend medzinárodný deň brady vo švédskom Štokholme. Na špeciálnom stretnutí sa tam totiž zišli najlepší kaderníci krajiny a všetkým divákom predviedli svoje umenie. K dispozícii mali muža s bohatou bradou, nožnice, hrebene a 45 minút času.

"Podľa mňa to nie je žiadny módny výstrelok. Brady tu boli vždy. Na druhej strane je pravda, že v posledných rokoch opäť naberajú na popularite," zhodnotil jeden z porotcov, Jack Ludlow, aktuálny módny trend.

Bradáčov vo Švédsku vraj naozaj vidieť stále viac a viac. Aj preto vyvolala súťaž štyroch popredných kaderníkov veľký záujem. Každý z nich mal predviesť, čo s bradou naozaj dokáže.

"Hodnotím najmä to, ako dokážu bradu prispôsobiť prirodzeným črtám tváre. Veľmi však záleží aj na kreativite súťažiacich," vysvetľuje Ludlow. 

Porotcovia nehľadali najšialenejšie kreácie, ale skôr tie, ktoré pôsobili najprirodzenejšie a zároveň najzaujímavejšie. Víťazom súťaže sa napokon stala žena.

"Je to úžasné. Veľmi som sa pritom bavila. Toto bol vždy môj sen," teší sa víťazka súťaže Carin Forsgren. 

Porotcovia však priznali, že medzi prvým a druhým miestom nebol veľký rozdiel. Carin podľa nich zvíťazila doslova o fúz.

"Hlavný rozdiel medzi nimi bol v úprave fúzov. Oba strihy ale boli na veľmi vysokej úrovni," doplnil Jack Ludlow. 

Súvisiace články

Najčítanejšie