Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Pokus o Guinessov rekord skončil fiaskom
Zdielať na

VIDEO: Pokus o Guinessov rekord skončil fiaskom

BRATISLAVA / Žiadne mobilné telefóny, žiadne cigarety ani zostatkový alkohol. Len študenti v tesnom oblečení. To boli podmienky účasti na vytvorenie Guinessovho rekordu v počte ľudí v autobuse. Nepodarilo sa. Ale vznikol úplne nový rekord. Tak málo ľudí sa nikdy neviezlo v autobuse číslo 39 z bašty študentov - Mlynskej Doliny.

Študentka z Bratislavy chcela zorganizovať akciu, ktorá by sa zapísala do Guinessovej knihy rekordov. Študenti mali prísť bez mobilov, cigariet a bez zostatkového alkoholu. Len v tesnom oblečení, aby sa ich tam zmestilo čo najviac.

Keďže na mieste konania akcie bolo len zopár študentov, do autobusu sa ich dostalo približne dvadsať. Študentka napokon všetkých osobne objala. Študenti následne vystúpili a prázdna 39 odišla do depa. A hoci sa organizátorom a účastníkom nepodarilo zapísať do Guinessovej knihy rekordov, faktom ostáva, že toľko málo študentov do autobusu v Mlynskej doline nikdy nenastúpilo.

Rekord sa podaril v roku 2003. Vtedy sa do autobusu vošlo 359 ľudí. Vtedy použili na vytvorenie autobusu kĺbový autobus Ikarus.Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie