Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Čo sa sníva vaším psom? Máme odpoveď
Zdielať na

Čo sa sníva vaším psom? Máme odpoveď

BRATISLAVA / Premýšľali ste niekedy nad tým, čo sa sníva vášmu psovi? Predstavte si, že táto otázka netrápi iba psíčkarov, ale aj vedcov z Harvardovej univerzity.

Najčastejšie podľa psychológov z lekárskej fakulty najprestížnejšej univerzity sveta, naše psíky snívajú o nás. Takto sa pre časopis People vyjadrila doktorka Barrett, ktorý už roky skúma sny ľudí. "Ľuďom sa sníva o veciach, ktoré prežili počas dňa. Len sú ich predstavy viac vizuálne a menej logické. Nie je dôvod si myslieť, že u zvierat je to inak. A keď vezmeme do úvahy, že psy sú pevne fixované na svojich pánov, je pravdepodobné, že sa im sníva o vás. O vašej tvári, vôni, o tom, ako sa hráte, alebo čím vás v poslednom čase nahnevali," vysvetľuje Batett.

Známy kynológ a najznámejší psí psychológ si však nemyslia, že psíky snívajú len o nás. Hoci je ich fixácia na človeka veľmi silná, myslieť si, že Vaša tvár je po dni strávenom super naháňačkou so psami dôležitejšia, je trošku naivné. "Keď mal akčný deň a naháňal zajaca v poli, tak sa mu určite bude snívať o tom zajacovi, ale keďže je to svorkové zviera, je extrémne naviazaný na majiteľa a teda je možné, že potom hráme hlavnú úlohu," hovorí psí psychológ Rudolf Desenský.

Súvisiace články

Najčítanejšie