Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V Amerike vypukla hystéria okolo čiernych mačiek. Z útulkov si ich berú desiatky, toto je dôvod
Zdielať na

V Amerike vypukla hystéria okolo čiernych mačiek. Z útulkov si ich berú desiatky, toto je dôvod

Čierna mačka je najmä v západných kultúrach vnímaná ako tvor, ktorý prináša nešťastie. O poverčivosti ľudí svedčí aj fakt, že len málokto chová doma mačku tejto farby. Film Čierny panter, ktorý práve beží v našich kinách, však zmenil pohľad spoločnosti na tieto zvieratá.

Najnovšia snímka od Marvela vyvolala podobnú hystériu ako kedysi pes Hačikó. Potom, ako film uvideli na plátne milióny divákov, si už pri stretnutí s čiernou mačkou neodpľúvajú na chodník, aby zažehnali smolu. Práve naopak - pre mnohých ľudí sa toto zviera stalo vítaným domácim maznáčikom.

Ako píše na internete používateľ z Colorada, v mieste jeho bydliska si vraj ľudia osvojili 50-60 čiernych mačiek. Kým donedávna sa čierne mačky netešili veľkej obľube, v tamojších útulkoch by ste dnes čiernu mačku hľadali márne. Pri výbere mien sa ľudia inšpirovali práve Čiernym panterom. Ich štvornohí miláčikovia sa tak volajú T’challa, Okoye’s alebo Shuri’s, rovnako ako postavy z tohto filmu.

Čierny panter je dobrodružným príbehom vojnového hrdinu T’Challu, ktorý sa po smrti svojho otca, kráľa Wakandy, vracia naspäť do Afriky, aby pokračoval v jeho šľapajach. Keď sa však v krajine opäť objaví obávaný nepriateľ, T’Challove schopnosti ako vládcu a Čierneho pantera sú podrobené ťažkej skúške. Mladý kráľ musí preto naplno využiť silu Čierneho pantera, aby svojej zemi zabezpečil lepšiu budúcnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie