Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pandie kruhy vám pridávajú roky navyše. Zbavte sa opuchov na očiach s pomocou týchto trikov
Zdielať na

Pandie kruhy vám pridávajú roky navyše. Zbavte sa opuchov na očiach s pomocou týchto trikov

Trápia vás ťažké a opuchnuté viečka? Okrem toho, že vám unavený výraz v tvári pridáva roky navyše, môže taktiež signalizovať oveľa závažnejšie zdravotné problémy. Poradíme vám, ako sa zbaviť nelichotivých kruhov pod očami.

1. Liečivý harmanček

Čaj z harmančeku má protizápalové účinky, ktoré sú efektívnou zbraňou pre opuchnuté viečka. Stačí, keď si zalejete čaj a ochladené čajové vrecúška položíte na oči na približne 15-20 minút. Výsledkom bude svieži a mladistvý výraz, ktorý rozhodne stojí za to.

2. Vaječné bielky

Nie, nechystáme sa piecť. Na očné viečka naneste malé množstvo vaječného bielku a počkajte, kým na oku uschne. Následne ho umyte studenou vodou.

3. Ľad

Ďalším pomocníkom v boji s ovisnutými viečkami je obyčajný ľad. Tak, ako aj pri iných opuchov, aj v tomto prípade si ľad splní svoju úlohu dokonale. Viditeľný rozdiel môžete spozorovať takmer okamžite.

4. Jedzte hrozno

Hrozno obsahuje látky, ktoré zabraňujú alebo spomaľujú proces starnutia buniek. Pre mladistvý vzhľad preto nezabúdajte na pestrú stravu, ktorej súčasťou majú byť aj bobule tohto ovocia.

5. Uhorka

Kolieska šalátovej uhorky na očných viečkach zďaleka nie sú len výmyslom vizážistov. Práve naopak - uhorka obsahuje kyselinu askorbovú, ktorá znižuje zápaly a spevňuje pokožku. To platí aj v prípade očí.

6. Precvičujte obočie

Opuchnutiu očí môžete predísť aj týmto jednoduchým cvikom. Zatvorte oči a umiestnite ukazovák do stredu vášho viečka. Zdvihnite lakte, rátajte do päť a jemne pritom tlačte na viečka. Pri počítaní sa pokúste oči aj otvoriť, a to bez toho, aby ste prestávali s tlakom na oči. Tento postup opakujte najmenej 10-krát.

Súvisiace články

Najčítanejšie